Guni85
Fanka BB :)
Heh to jest bardzo na serio post Jasna sprawa myślę, że każda z nas kocha swoje dzieci (tak myślę,cieszy się z sukcesów codziennych,buduje relacje etc I napewno każda z nas też słyszała że stres nie wpływa korzystnie na nasze dzieci... Tu bardziej chodzi o nas mamy myślę, o takie poprostu spuszczenie powietrza Jak byłam mamą mojej jednej starszej córki byłam mamą no można by rzec idealną, (o co w ogóle chodzi tym innym mamom myślałam...) Teraz wiem, że to wszystko bywa dużo bardziej skomplikowanePokochałam moje dziecko od początku mojej ciąży, gdy wreszcie się spotkaliśmy to oszalałam na jej punkcie. Mam 39 lat świadomie zdecydowaliśmy się z mężem na ciążę w późniejszym etapie życia, aby móc się wyszaleć bo doskonale wiedzieliśmy, że później całe życie będzie trzeba pod porządkować maleństwu. Kolorowo nie jest śniadania jem czasami o 13.00 czasem o 14.00, mąż pracuje ja cały dzień dana w domu ale doskonale wiedziałam na co się pisze. Uczę się przy małej cierpliwości. Czasami uda mi się ją uśpić na 3 - 4 godzinki za dnia, wówczas mam czas na porządki w domu heeh, a czasem położę się koło niej. Z reguły czas dla siebie mam gdy idę wieczorem do łóżka spać heeh. Każdy dzień traktuje jak wyzwanie, któremu muszę sprostać i jestem dumna z tego że metodą prób i błędów udaje mi się odnosić sukces w wychowaniu mojej małej córeczki. Uczymy się razem wspólnego życia, poznajemy się. Wszystkim mamą życzę cierpliwości i spokoju ducha, pamiętajcie że wasze pociechy czuja Wasz stres, co wpływa na ich złe samopoczucie.