czytałam i płakałam. Moj synek urodził się w 25tyg. waga 1070 Gdy po raz pierwszy zobaczyłam syna szok nie pamiętam nawet.że rozmawiałam z lekarzem,pamiętam tylko stojącego i płaczącego ojca Krzysia zaraz wypis na własne żądanie i ucieczka do domu tam gdzie bezpiecznie,by zapomieć. Za dwa dni pojechaliśmy do synka.1,5godziny siedzenia w samochodzie i tylko... ja nie ide Ty idż sam,poczekam. Nawet nie pamiętam kiedy mnie wyciągnął z samochodu Tata Krzysia niósł mnie na ręcach,aż na OJOM,wyrywałam się chciałam uciec,ludzie patrzyli na mnie jak na idiotkie.Gdy tak stałam przed inkubatorem,myślałam tylko jaki on malutki i chudy,przypominał małą jaszczurkie. 5 razy przetaczana krew,zap.płuc,świeżb i najgorsze na koniec wylew do mózgu 3 i 4stopnia. 81dni w szpitalu i zapewnienia lekarzy,wszystko będzie dobrze. na wypisie neurolog,okulista,patologia noworodka,wczesnej interwencji,laryngolog,terminy już ustalone i pytanie Boże co jeszcze. miesiąc spokoju i od nowa szpital retinopatia wcześniacza,chirurg,ortopeda,poradnia płuc itd. Dysplazja oskrzelowo płucna,monitor oddechui diagnoza MPD kończyn dolnych i znów szok. Synek ma 5lat,nie chodzi tylko raczkuje,pociągając oby dwie nóżki razem,ale jakoś sobie radzi. Wizyta u neurologa kontrolna i znów diagnoza MPD rączek też,wogóle lewej gorzej. i życie znów dało w kość i szpital czy ktoś wie coś na temat leku TXB. druga ciąża i nadzieja wizyta u ginekologa,tabletki na potrzymanie,leki,zastrzyki,byle dotrwać do końca 7miesiąc skurcze strach, Boże znowu,przeszło wytrwałam Marcel urodził się w 40tyg. 3100waga i ogromna radość udało się Wizyta u pediatry 3msc. coś nie tak,nie podnosi główki skierowanie do neurologa i okulisty Słabe napięcie mięśni i rechabilitacja, okulista stwierdził zez i oczoplas poziomy. Marcel zaczął chodzić w wieku 15miesięcy i znów będzie dobrze nie na długo znów coś nie tak przewraca się,często chodzi bokiem,idzie prosto to w rozkroku wizyta u neurologa to może wynikać z oczopląsu prosze przyjść gdy przestanie nosić pampersy ale coś się dzieje trzeba działać.Czekamy obecnie na wizyte do doktor od rechabilitaji kazała przyjść się pokazać ale co dalej... Jak możecie podpowiedzcie ,.