reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

Nie spodziewałam się, że to kiedyś powiem, ale otwieram miesiąc pozytywnie :D
Jak na złość aparat dziś nie wyostrza poprawnie, ale kreska jest prawilnie różowa. To jest test 10, zrobiłam też 25 i jest na nim duszek, więc to już nie Ovitrelle (robiłam w weekend i była biel-biel). Jutro lecę na krew, może w końcu beta będzie dwucyfrowa :p
Zobacz załącznik 1646214

PS. Uprzedzając pytania o to, co zrobiłam inaczej - jedynie Ovitrelle i seksy w dniu aplikacji. Jajo miałam już wielkie, więc ten jeden seks wystarczył :D Małż ma atopową skórę i jak na złość mu wyparchaciło pachwiny tak, że drugi raz już się nie dało z bólu.
Jest to kreska, nawet nieostra jest wyraźna 😃🥰❤️ Gratulacje!!! Trzymam kciuki za kropka🤞

reklama
Jak na złość aparat dziś nie wyostrza poprawnie, ale kreska jest prawilnie różowa. To jest test 10, zrobiłam też 25 i jest na nim duszek, więc to już nie Ovitrelle (robiłam w weekend i była biel-biel). Jutro lecę na krew, może w końcu beta będzie dwucyfrowa :p
Zobacz załącznik 1646214

PS. Uprzedzając pytania o to, co zrobiłam inaczej - jedynie Ovitrelle i seksy w dniu aplikacji. Jajo miałam już wielkie, więc ten jeden seks wystarczył :D Małż ma atopową skórę i jak na złość mu wyparchaciło pachwiny tak, że drugi raz już się nie dało z bólu.
Cudny widok od rana ❤️ gratuluję.

@Leanne proszę zapisz mnie na ławkę rezerwowych.
Dziewczyny ( szczególnie te które nigdy nie były w ciąży jak ja) poczytałam wczorajsze posty nt badań genetycznych, akurat jestem świeżo po konsultacji swoich wyników (Kir AA, brak wszystkich DS, ja HLA C1C1, mąż C2C2) z panią dr immunolog z Gdyni Małgorzatą Jarosz, bardzo fajna babeczka poświęciła mi tyle czasu ile było trzeba a nie ustawowe 20 minut przez tel🙂
Najbardziej istotne jest działanie w kierunku kiru AA , na to jest podawany Accofil w odpowiedniej dawce, żeby organizm mógł rozpoznać zarodek, jako zarodek a nie wroga. Sam rozkład HLAC nie jest aż taki istotny, jeśli chodzi o samo "zachodzenie w ciąże" ( skoro Ja mam C1 tylko a mąż tylko C2 to nasz zarodek/ nasze dziecko odziedziczy i 1 i 2 gen) .W naszym przypadku Pani doktor podejrzewa, że KIR nie występuje jako jeden izolowany problem, skoro przez długi okres czasu starań nie doszło nawet do ciąży biochemicznej. Napewno warto sprawdzić stan endometrium, u mnie dopiero w histeroskopii wyszedł stan zapalny.
Dowiedziałam się, że przy tym kirze też bardzo często występuje niedomoga progesteronowa, warto go suplementować, bo nawet dobry naturalny poziom może nie być wystarczający i może dochodzić do wczesnych poronień podobnie jak przy zaburzeniach krzepliwości krwi.

Także wygrzebuje się z beznadziei i wracam do gry od następnego cyklu z nadziejami 🥹 za tydzień kończę antybiotyki na zapalenie endo, mam rozpisany Accofil na kir Aa ( co tydzień sprawdzanie morfologii , dobrze, żeby leukocyty nie przekroczyły po braniu leku 25 tys. bo nie będę musiała zmieniać dawek) , na mutację MTHFR zwiększona ilość metylowanych witamin B 12, metylowany folian 0.8 mg, na Pai 1 acard 150, na V leiden, żeby nie doszło do poronienia mam od pozytywa jak najszybciej Clexane i zwiększono mi dawkę na aż 0.8, a miałam 0.4) . Dostałam też zalecenia co do stosowania go w przypadku pozytywnego testu a odstawienie wtedy jest około 10, 11 tc.
Do października staramy się z Accofilem naturalnie a potem IVF też w towarzystwie tego leku.
Jeśli się nie uda mogę porobić badania typowo z dziedziny immuno.

P.s nadrobię kreski po pracy, bo nie było mnie parę dni. Miłego dnia🙂
No i super, że macie plan.
Cieszę się że trafiłaś na takiego lekarza, który miała czas wszystko wyjaśnić, a nie jak pisałaś 20 minut i wypad.
No i cóż trzymam kciuki za następny cykl😘

Zobacz załącznik 1646214

O rany jak super ❤️ dajesz nadzieję!

reklama
Do góry