reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

reklama
Cześć.
Chciałbym do Was dołączyć☺️.
Martyna lat 33
Na stanie córka lat 8 i syna 2 lata i dwa poronienia w 12tc rok 2020 i 14tc rok 2021.
Nadal karmię syna więc cykle wyglądają różnie, ale owulacje występują( potwierdzone na wizycie u gina)

Zamarzyło mi się trzecie dziecko więc wzięliśmy się z mężem do roboty.
Miałam dołączyć do Was w czerwcu ale jakoś mi nie wyszło.

Także chciałbym dołączyć w lipcu.

Poproszę wpisanego na test 21 lipca. Mam nadzieję że uda mi się go zdać 😁
Hej

Witamy!

A to nie jest tak, że karmienie =antykoncepcja?
W sensie, że podczas karmienia piersią wydzielana jest prolaktyna/ wyzszy poziom/, która skutecznie uniemożliwia zajście w ciążę❓❓

Hej

Witamy!

W sensie, że podczas karmienia piersią wydzielana jest prolaktyna, która skutecznie uniemożliwia zajście w ciążę❓❓
o i na tym właśnie micie moja kuzynka zaszła w ciążę i ma już 5 letnią córkę 😅 Może utrudniać, ale nie uniemożliwia. Jeśli owulki są to ciąża jest możliwa :)

oj proszę się wstrzymać z tą pewnością, ok? :D
U mnie nie ma takich zwyczajów, ale zdarza się, że ludzie tak informują.
Ty w piątek testujesz ja wracam z urlopu i jadę zrobić tez cześć badań.
Czytałam, że IMK robi się w drugiej połowie cyklu, ale Malina nic nie powiedział..
W sumie moze napisze do nich @

Hej

Witamy!

W sensie, że podczas karmienia piersią wydzielana jest prolaktyna/ wyzszy poziom/, która skutecznie uniemożliwia zajście w ciążę❓❓
w teorii tak to powinno działać, ale jest przecież cała masa ciąż z okresu karmienia. U mnie na osiedlu były dwie pary dzieci, które urodziły się u tych samych rodziców, w tym samym roku, ale w odstępie 9 miesięcy+. Nie wiem, jak było z karmieniem u matek przy pierwszym, ale zakładam, ze to raczej ewenement potwierdzający mityczność tej tezy. A moja siostra np karmi dalej piersią i miesiączkuje.

reklama
Ty w piątek testujesz ja wracam z urlopu i jadę zrobić tez cześć badań.
Czytałam, że IMK robi się w drugiej połowie cyklu, ale Malina nic nie powiedział..
W sumie moze napisze do nich @
ja testuję dlatego, ze mi się test przeterminuje :D przez 4 lata się nie udało, to sorry, ale cudów nie ma :D

Do góry