reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

Ja brałam jakiś w płynie z polecenia farmaceutki, teraz już nie pamiętam jakiej firmy.
Ale ja mu jakość szczególnej zasługi nie przypisuje, bardziej po prostu się udało i już.
Pamiętam też że tamten cykl uważałam za stracony bo seksu było mało i jakoś tak czułam że nic z tego. We czwartek poszłam oddać jeszcze honorowo krew a w sobotę test był pozytywny.
a ten wiesiołek to na co dokłądnie ma pomóc? Ja się smarowałam miedzy nogami nim przed porodem żeby uelastycznić krocze+ mąż masował i chyba zadziałało bo nie było cięcia ani pęknięcia - połóżnik nawet mówił, że elastyczne krocze

reklama
Ja się nie ważyłam od jakichś 10 lat 😅 jak ubrania zaczynają cisnąć to wiem że trzeba przystopowac z jedzeniem, poza tym żyje w błogiej nieświadomości 😂
I to jest chyba metoda dla mnie 😁
Ja też obrączka 6 albo 7 🫣😂

Mi się maksymalnie udało dobić do 42 i dalej nie drgnie 🤷🏻‍♀️ Ale próbuję, bo wiem, że to też ma ogromne znaczenie przy ciąży.
Tyle, że ja zawsze byłam drobnej budowy, filigranowa. No ale największe znaczenie miała bardzo restrykcyjna dieta w dzieciństwie (do 15 rż), bo miałam alergie prawie na wszystko 🫤 W tym była właśnie nietolerancja glutenu, ale z niej wyrosłam (nie mylić z celiakią, którą się ma i już). Do tego jeszcze sterydy wziewne przez cały okres dojrzewania (astma na tle alergicznym) i skończyłam jak taki liliput 😂
To ja zawszę zazdrościłam koleżanką drobnej budowy.
Ja od zawsze mam kompleksy. jestem taka nijaka ,ani miska ani wysoka problemu ze skłonnościami do tycia od zawsze, jak tylko odpuszczę dietę choć na chwilę kilogramy lecą w górę. Do tego mam szerokie barki i wąskie biodra i długie ręce. Obecnie mam 173 cm i ważę 86 kg🤦, ale znów się za siebie wzięłam i mam nadzieję zrzucić chociaż 10 kg.
ja mam córeczke, która w listopadzie skończy 2 latka i z żalem 2 tygodnie temu odstawiłam ją od piersi, właśnie z uwagi na starania. W sierpniu będzie rok, a lekarz mówił, że żadnej diagnostyki nie zaczniemy póki karmie.No i stwierdził, że mimo owulacji, mogą hormony mi szaleć i "blokować",
Ja dlatego jakoś bardzo się na sukces nie nastawiam i liczę się z tym że laktacją może mi utrudnić zajście w ciążę.
Chciałbym odstawić syna ale szczerze to nie potrafię i nawet nie wiem jak zacząć.
Teorię znam ale wcielić ją w życie to już inna bajka.

a ten wiesiołek to na co dokłądnie ma pomóc? Ja się smarowałam miedzy nogami nim przed porodem żeby uelastycznić krocze+ mąż masował i chyba zadziałało bo nie było cięcia ani pęknięcia - połóżnik nawet mówił, że elastyczne krocze
Ma pozytywnie wpłynąć na śluz.
Ja z racji kp na razie neo stosuję

Hej dziewczyny, ja przychodzę z czerwcowych kresek. Trochę się podłamałam bo jednak przyszła @ i dostałam wynik wymazu i mamy ureaplasme i jakąś bakterię Bv więc jesteśmy teraz w czasie antybiotykoterapii. Na poprzednim teście ciążowym pewnie była znowu testowa ale dość mocna 😢 proszę o wpisanie mnie na ławeczkę bo my będziemy starać się dopiero pod koniec lipca a testowanko w sierpniu . Swoją drogą jestem ciekawa czy ta ureaplasma utrudniła zajście ale może to i dobrze bo wiem też że jest niebezpieczna w ciąży.
a wymaz miałaś z pochwy tak? Ja miałam i z pochwy i z cewki moczowej i wyszła mi tylko w cewce moczowej i moja ginekolog mówiła, że nie sądzi, że ureoplasma utrudnia nam zajście w ciąże - przynajmniej z mojej strony jednak zaleciła wyleczenie jej (ginekolog inny 2 lata temu gdy byłam w ciąży kazał olać temat) dodatkowo mój mąż też ma i martwiłam się, że u niego może osłabiać plemniki ale zrobił badanie i chyba są ok.

A jeśli wyszedł gen MTHFR w heterozygocie w dwóch opcjach to co to oznacza?
I jeszcze SERPINE1 w homozygota wariant 5g/5g?
Czarna magia 🙉

reklama
Dziewczyny, a miała któraś z was problem z mega częstymi nudnościami? Zaczęło mi się jakiś czas temu i źle się czuję kilka raz dziennie - po przebudzeniu, po jedzeniu (bez względu na to, co jem), wieczorem idąc spać itp. I zastanawiam się z czym to może być związane.
ja ogólnie mam często od lat nudności ale takimi "fazami. Czasem kilka miesięcy nie ma potem wracają, niby mam jelito drażliwe ale to tak lekarz po wykluczeniu innych dziwnych rzeczy stwierdził lata temu, do tego przy migrenach mam zawsze nudności, od prawie 2 miesięcy mam tak, że dopadają mnie nudności, pobolewa mnie brzuch i mialam biegunkę i jednocześnie zatwardzenie, potem samo zatwardzenie, biegunke potem 2 tyg spokoj i na nowo - teraz jest spokój ale jutro mam usg brzucha jak nic nie wyjdzie chyba zrobie test na helicobacter

Do góry