reklama
Leanne
Fanka BB :)
Dziewczyny,
A czy na te wszystkie badania immuno genetyczne ma wplyw infekcja covid?
Akurat przywieźliśmy dziada z urlopu, ja ok ale nie.mąż miał objawy przeziębieniowe i stan podgoraczkowy przez 1 dzień
Mieliśmy robić badania, no i nie wiem czy w ogóle jest sens
Akurat przywieźliśmy dziada z urlopu, ja ok ale nie.mąż miał objawy przeziębieniowe i stan podgoraczkowy przez 1 dzień
Jak mówisz o badaniach w Katowicach, to to są badania genetyczne. Geny się nie zmieniają przez całe życie i nie zmieniają się pod wpływem infekcji. Tak na moje.Dziewczyny,
No chyba że masz inne badania na myśli immunologiczne?
Leanne
Mam zalecenia od Malinowskiego i wlasnie patrze ze mam immuno, i dodatkowo badanie nasienia i tu pewnie infekcja ma wplyw.Jak mówisz o badaniach w Katowicach, to to są badania genetyczne. Geny się nie zmieniają przez całe życie i nie zmieniają się pod wpływem infekcji. Tak na moje.
No chyba że masz inne badania na myśli immunologiczne?
Jak myslicie ile odczekać minimalnie ?
kalina.kalina
ja mam córeczke, która w listopadzie skończy 2 latka i z żalem 2 tygodnie temu odstawiłam ją od piersi, właśnie z uwagi na starania. W sierpniu będzie rok, a lekarz mówił, że żadnej diagnostyki nie zaczniemy póki karmie.No i stwierdził, że mimo owulacji, mogą hormony mi szaleć i "blokować",Cześć.
Chciałbym do Was dołączyć.
Martyna lat 33
Na stanie córka lat 8 i syna 2 lata i dwa poronienia w 12tc rok 2020 i 14tc rok 2021.
Nadal karmię syna więc cykle wyglądają różnie, ale owulacje występują( potwierdzone na wizycie u gina)
Zamarzyło mi się trzecie dziecko więc wzięliśmy się z mężem do roboty.
Miałam dołączyć do Was w czerwcu ale jakoś mi nie wyszło.
Także chciałbym dołączyć w lipcu.
Poproszę wpisanego na test 21 lipca. Mam nadzieję że uda mi się go zdać
kalina.kalina
jeśli mogę zapytać (może być odp na priv) wymaz na ureopasme miałaś z cewki moczowej czy pochwy? U mnie z pochwy wyszedł czysty już 2 lata tamu i cały czas czysto, za to z cewki moczowej wyszła urea - wówczas gin kazał się tym nie przejmować i wrócić na spokojnie gdy skończe karmić (byłam wtedy w ciąży). Teraz się już chciałabym się tego pozwyć bo 2 tyg odstawiłam córkę, ale ginekolog (inna) mówi, że moge się zmiało starac, będziemy antybiotyki wdrażać w pierwszej fazie cyklu bo z drogami rodnymi niema moja infekcja nic wspólnego cyklu ale jakoś mi się to nie klei.Ja poproszę na ławeczkę, nadal walczę z urea więc w lipcu nici ze starań
anela92
My 05 czerwca, byłam w szoku, że tak szybko wyniki.Dziewczyny, którym dziś spłynęły wyniki - kiedy robiliście?
kalina.kalina
mam nadzieje, że u mnie tak jest i to będzie odpowiedź dlaczego przez rok (w sierpniu) się nie udawało.Hej
Witamy!
A to nie jest tak, że karmienie =antykoncepcja?
W sensie, że podczas karmienia piersią wydzielana jest prolaktyna/ wyzszy poziom/, która skutecznie uniemożliwia zajście w ciążę️️
Ale tak naprawdę to rzadko tak jest. Pamiętam, jak na szkole rodzenia położna nam tłumaczyła, że żeby karmienie skutecznie uniemożliwiało zajście w ciążę muszą byc jakieś tam czynniki zachowane i było to przede wszystkim stałe pory karmienia - czyli u maluszków może to zadziałać, a później im rzadziej cycek tym hormony nie są utrzymywane na stałym poziomie.
reklama
kalina.kalina
woow szok, ale historia, ale karmienie u wiekszości kobiet zwłaszcza gdy dziecko kończy 6 miesięcy, zaczyna rozszerzanie diety i laktacja jest ustabilizowana nawet specjalnie nie utrudnia zajścia w ciążę. Miałam 5 koleżanek któe rodziły w podobnym czasie co ja i 3 zaszły w ciąże w czasie karmienia, dwie gdy ich bobaski miały ok roku - a o pierwszą ciążę obie pary długo się starały, były stymulacje inseminacje itd. trzecia niewiele później. Ja mimo wszystko łudze się, że mnie blokowała laktacje i teraz już się udaMoże być trudnej o ciążę, ale neo jest niemożliwa.
Moja ciocia karmiąc córkę była w ciąży i nie była tego świadoma!
Pamiętacie taki program bodajże na Discovery ciąża z zaskoczenia? Zawszę mnie to śmieszyło, że jak można być w ciąży i nie ogarnąć.
I okazje się że można i to matka dwójki już dzieci przegapiła ciążę.
Ta wspomniana ciotka pojechała do mamy na święta wielkanocne i zaczęła rodzić, z tym że mały był na dodatek wcześniakiem, szacowano że urodził się około 32 TC, jest po dziecięcym porażeniu mózgowym. Dziś ma już 15 lat i jest wysokofunkcyjnym nastolatkiem. Wiecie jaki był szok, że Aneta urodziła, do tej pory wszyscy w rodzinie to wspominają.