reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

reklama
Dziewczyny,
A czy na te wszystkie badania immuno genetyczne ma wplyw infekcja covid?
Akurat przywieźliśmy dziada z urlopu, ja ok ale nie.mąż miał objawy przeziębieniowe i stan podgoraczkowy przez 1 dzień
Mieliśmy robić badania, no i nie wiem czy w ogóle jest sens

Dziewczyny,
A czy na te wszystkie badania immuno genetyczne ma wplyw infekcja covid?
Akurat przywieźliśmy dziada z urlopu, ja ok ale nie.mąż miał objawy przeziębieniowe i stan podgoraczkowy przez 1 dzień
Mieliśmy robić badania, no i nie wiem czy w ogóle jest sens
Jak mówisz o badaniach w Katowicach, to to są badania genetyczne. Geny się nie zmieniają przez całe życie i nie zmieniają się pod wpływem infekcji. Tak na moje.
No chyba że masz inne badania na myśli immunologiczne?

Jak mówisz o badaniach w Katowicach, to to są badania genetyczne. Geny się nie zmieniają przez całe życie i nie zmieniają się pod wpływem infekcji. Tak na moje.
No chyba że masz inne badania na myśli immunologiczne?
Mam zalecenia od Malinowskiego i wlasnie patrze ze mam immuno, i dodatkowo badanie nasienia i tu pewnie infekcja ma wplyw.
Jak myslicie ile odczekać minimalnie ?
1000038118.jpg

Cześć.
Chciałbym do Was dołączyć☺️.
Martyna lat 33
Na stanie córka lat 8 i syna 2 lata i dwa poronienia w 12tc rok 2020 i 14tc rok 2021.
Nadal karmię syna więc cykle wyglądają różnie, ale owulacje występują( potwierdzone na wizycie u gina)

Zamarzyło mi się trzecie dziecko więc wzięliśmy się z mężem do roboty.
Miałam dołączyć do Was w czerwcu ale jakoś mi nie wyszło.

Także chciałbym dołączyć w lipcu.

Poproszę wpisanego na test 21 lipca. Mam nadzieję że uda mi się go zdać 😁
ja mam córeczke, która w listopadzie skończy 2 latka i z żalem 2 tygodnie temu odstawiłam ją od piersi, właśnie z uwagi na starania. W sierpniu będzie rok, a lekarz mówił, że żadnej diagnostyki nie zaczniemy póki karmie.No i stwierdził, że mimo owulacji, mogą hormony mi szaleć i "blokować",

Ja poproszę na ławeczkę, nadal walczę z urea więc w lipcu nici ze starań 😒
jeśli mogę zapytać (może być odp na priv) wymaz na ureopasme miałaś z cewki moczowej czy pochwy? U mnie z pochwy wyszedł czysty już 2 lata tamu i cały czas czysto, za to z cewki moczowej wyszła urea - wówczas gin kazał się tym nie przejmować i wrócić na spokojnie gdy skończe karmić (byłam wtedy w ciąży). Teraz się już chciałabym się tego pozwyć bo 2 tyg odstawiłam córkę, ale ginekolog (inna) mówi, że moge się zmiało starac, będziemy antybiotyki wdrażać w pierwszej fazie cyklu bo z drogami rodnymi niema moja infekcja nic wspólnego cyklu ale jakoś mi się to nie klei.

Hej

Witamy!

A to nie jest tak, że karmienie =antykoncepcja?
W sensie, że podczas karmienia piersią wydzielana jest prolaktyna/ wyzszy poziom/, która skutecznie uniemożliwia zajście w ciążę❓❓
mam nadzieje, że u mnie tak jest i to będzie odpowiedź dlaczego przez rok (w sierpniu) się nie udawało.
Ale tak naprawdę to rzadko tak jest. Pamiętam, jak na szkole rodzenia położna nam tłumaczyła, że żeby karmienie skutecznie uniemożliwiało zajście w ciążę muszą byc jakieś tam czynniki zachowane i było to przede wszystkim stałe pory karmienia - czyli u maluszków może to zadziałać, a później im rzadziej cycek tym hormony nie są utrzymywane na stałym poziomie.

reklama
Może być trudnej o ciążę, ale neo jest niemożliwa.
Moja ciocia karmiąc córkę była w ciąży i nie była tego świadoma!

Pamiętacie taki program bodajże na Discovery ciąża z zaskoczenia? Zawszę mnie to śmieszyło, że jak można być w ciąży i nie ogarnąć.
I okazje się że można i to matka dwójki już dzieci przegapiła ciążę.

Ta wspomniana ciotka pojechała do mamy na święta wielkanocne i zaczęła rodzić, z tym że mały był na dodatek wcześniakiem, szacowano że urodził się około 32 TC, jest po dziecięcym porażeniu mózgowym. Dziś ma już 15 lat i jest wysokofunkcyjnym nastolatkiem. Wiecie jaki był szok, że Aneta urodziła, do tej pory wszyscy w rodzinie to wspominają.
woow szok, ale historia, ale karmienie u wiekszości kobiet zwłaszcza gdy dziecko kończy 6 miesięcy, zaczyna rozszerzanie diety i laktacja jest ustabilizowana nawet specjalnie nie utrudnia zajścia w ciążę. Miałam 5 koleżanek któe rodziły w podobnym czasie co ja i 3 zaszły w ciąże w czasie karmienia, dwie gdy ich bobaski miały ok roku - a o pierwszą ciążę obie pary długo się starały, były stymulacje inseminacje itd. trzecia niewiele później. Ja mimo wszystko łudze się, że mnie blokowała laktacje i teraz już się uda

Do góry