reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

reklama
Słyszałam też gdzieś kiedyś że taki jest za niski i nie utrzyma ewentualnej ciąży i nie pomaga w zagnieżdżeniu że po owu powinien być min 18 żeby się coś udało , czy któraś z was może powiedzieć czy to prawda ? Jakiś lekarz potwierdza takie informacje ?

Słyszałam też gdzieś kiedyś że taki jest za niski i nie utrzyma ewentualnej ciąży i nie pomaga w zagnieżdżeniu że po owu powinien być min 18 żeby się coś udało , czy któraś z was może powiedzieć czy to prawda ? Jakiś lekarz potwierdza takie informacje ?
nieprawda, masę ciaż z niższym progiem widziałam

Ja też słyszałam o ciążach donoszonych z progiem 10 przez całą ciąże. 🤷 Ale rozumiem obawy i doszukiwanie się, parę cykli temu też zaliczyłam fazę "mam za niski progesteron".

Mam pytanie w zupełnie innym temacie - macie może pomysł jak się pozbyć tłuszczu w miejscu na obrazku? Ćwiczenia, skuteczne zabieg? Przyjmę każdą radę.

I czy ktoś robił kiedyś serię zabiegów endermologii? Głównie myślę o nogach i brzuchu. Zastanawiam się, czy 10 zabiegów może dać realną poprawę.

Załączniki

• IMG_4971.jpeg
    IMG_4971.jpeg
    30,6 KB · Wyświetleń: 109
Ostatnia edycja:
Mam właśnie za sobą pierwszą wizytę w klinice 🫣 lekarz mówi, że z naszą dokumentacją kwalifikujemy się na luzaku do programu rządowego, natomiast zasugerował żebyśmy spróbowali jeszcze może inseminacji skoro nie miałam wcześniej robionej, a że wyniki mamy dobre i na plus też (ponoć) wiek (29/28 lat) to finalnie zdecydowaliśmy się iść faktycznie w tą stronę.
Jakoś tak mi spokojniej, że mamy już jakiś plan i możliwości i potwierdzenie, że awaryjnie śmiało możemy przystąpić do programu in-vitro, a nie tak ja dotychczas wmawiał mi mój ginekolog, że sama stymulacja wystarczy tylko trzeba szczęścia 🙃
Żeby nie było tak miło to niestety zrobiła mi się torbiel i będziemy musieli poczekać aż się wchłonie. Ale w międzyczasie przyjdą nam wyniki z Katowic, poogarniamy sobie zlecone badania, wymazy i inne takie więc może to i dobrze 😉
Może niepotrzebnie ale narobił mi nadziei, że on na usg widzi jakąś taką "kropeczke" więc może być tak, że ja już jestem w ciąży tylko jeszcze nie wiem (dziś jestem 10/11dpo, ale jeszcze nie testowałam z uwagi na zastrzyk) 🫣

Mam właśnie za sobą pierwszą wizytę w klinice 🫣 lekarz mówi, że z naszą dokumentacją kwalifikujemy się na luzaku do programu rządowego, natomiast zasugerował żebyśmy spróbowali jeszcze może inseminacji skoro nie miałam wcześniej robionej, a że wyniki mamy dobre i na plus też (ponoć) wiek (29/28 lat) to finalnie zdecydowaliśmy się iść faktycznie w tą stronę.
Jakoś tak mi spokojniej, że mamy już jakiś plan i możliwości i potwierdzenie, że awaryjnie śmiało możemy przystąpić do programu in-vitro, a nie tak ja dotychczas wmawiał mi mój ginekolog, że sama stymulacja wystarczy tylko trzeba szczęścia 🙃
Żeby nie było tak miło to niestety zrobiła mi się torbiel i będziemy musieli poczekać aż się wchłonie. Ale w międzyczasie przyjdą nam wyniki z Katowic, poogarniamy sobie zlecone badania, wymazy i inne takie więc może to i dobrze 😉
Może niepotrzebnie ale narobił mi nadziei, że on na usg widzi jakąś taką "kropeczke" więc może być tak, że ja już jestem w ciąży tylko jeszcze nie wiem (dziś jestem 10/11dpo, ale jeszcze nie testowałam z uwagi na zastrzyk) 🫣
Czekamy na kreseczki! 🤞🏼🤞🏼

Mam pytanie w zupełnie innym temacie - macie może pomysł jak się pozbyć tłuszczu w miejscu na obrazku? Ćwiczenia, skuteczne zabieg? Przyjmę każdą radę.

I czy ktoś robił kiedyś serię zabiegów endermologii? Głównie myślę o nogach i brzuchu. Zastanawiam się, czy 10 zabiegów może dać realną poprawę.
Moja przyjaciółka robiła na uda, super ujędrnia skórę i cellulit chwilowo zniknął 😀

U ciebie widzę jakieś naczynka, to nie wiem czy endernologia nie nasili pękania kolejnych, pytałam mojej kosmetyczki która też robila endo to mówiła że nie pękają ale ja w to nie wierzę, bo w necie można przeczytać że jednak naczynka są przeciwskazaniem.

Spróbuj moze masazu limfatycznego

Aaa i ja mam taki pistolet do masażu Gun pro, dużo końcówek i jak robie regularnie nogi to widzę poprawę

Wklejm link, ja mam starszy model

reklama
Z konkretnym planem i w odpowiednich rękach nawet te najpoważniejsze tematy stają się lżejsze do przebycia. Super że macie perspektywę na skorzystanie z programu, ale życzę oczywiście najlepszego scenariusza, żeby kropeczka dała o sobie znać lada dzień 😍🤞🤞🤞

Do góry