reklama
klaudia16
Fanka BB :)
nie wiem jak to jest możliwe że badając tarczycę jakieś max 5 miesięcy temu moje TSH wynosiło 1.8 a teraz nagle coś takiego , zresztą badałam ja kliku krótkie w swoim życiu i zawsze była poniżej 2 , co prawda pierwszy raz robiłam TPO i TG ale nikt mi nigdy nie kazał zrobićCo jest nie tak?
Załączniki
StaraStaraczka
Masz hashimoto?nie wiem jak to jest możliwe że badając tarczycę jakieś max 5 miesięcy temu moje TSH wynosiło 1.8 a teraz nagle coś takiego , zresztą badałam ja kliku krótkie w swoim życiu i zawsze była poniżej 2 , co prawda pierwszy raz robiłam TPO i TG ale nikt mi nigdy nie kazał zrobić
amusedxxx
koniecznie wizyta u dobrego endokrynologa i usg tarczycynie wiem jak to jest możliwe że badając tarczycę jakieś max 5 miesięcy temu moje TSH wynosiło 1.8 a teraz nagle coś takiego , zresztą badałam ja kliku krótkie w swoim życiu i zawsze była poniżej 2 , co prawda pierwszy raz robiłam TPO i TG ale nikt mi nigdy nie kazał zrobić
U mnie pieczywo raczej nie jest problemem, nie jem dużo. Ze względu na pracę nie miałam czasu i siły sobie gotować czy ćwiczyć, jadłam gotowce i do tego moją słabością jest słodkie, więc no. Do lata zdążyłam z masą, teraz formaCześć,
@klaudia16 dziś testowała?
Sukcesem może być eliminacja pieczywa.
Ja zamierzam po powrocie z urlopu ograniczyć pieczywo do 3 razy w tyg.
Sharley
Faktycznie trochę dużo i przeciwciała wskazywały by na Hashimoto. Natomiast może Cię to pocieszy ale ja TSH miałam na poziomie 37,8 i udało się szybko z niego zejść do poziomu +/- 2 więc z takim 4,4 też nie powinno być problemu, natomiast konieczna wizyta będzie wizyta u endokrynologa a suplementujesz jod może? Mi po jodzie przeciwciała wybombilo i mnie lekarka zjechała że przy hashi nie powinnam go braćnie wiem jak to jest możliwe że badając tarczycę jakieś max 5 miesięcy temu moje TSH wynosiło 1.8 a teraz nagle coś takiego , zresztą badałam ja kliku krótkie w swoim życiu i zawsze była poniżej 2 , co prawda pierwszy raz robiłam TPO i TG ale nikt mi nigdy nie kazał zrobić
Właśnie, z tym jodem to ja mam zagwozdke. Rok temu jak robiłam kontrolne badania przed staraniami o ciąże to wyszło tsh 3 coś, no i gin mi kazała brać eurhyrox i jeszcze zrobić te inne tarczycowe wyniki. Później ginekolog mi powiedziała, że przed ciążą koniecznie kwas foliowy, dha i też jod, a endokrynolog stwierdziła że jodu absolutnie nie. I bądź tu człowieku mądry!Faktycznie trochę dużo i przeciwciała wskazywały by na Hashimoto. Natomiast może Cię to pocieszy ale ja TSH miałam na poziomie 37,8 i udało się szybko z niego zejść do poziomu +/- 2 więc z takim 4,4 też nie powinno być problemu, natomiast konieczna wizyta będzie wizyta u endokrynologa a suplementujesz jod może? Mi po jodzie przeciwciała wybombilo i mnie lekarka zjechała że przy hashi nie powinnam go brać
Ann2907
spokojnie, mam gorsze wyniki i jest to do opanowania, więc koniecznie zapisz się do dobrego endokrynologanie wiem jak to jest możliwe że badając tarczycę jakieś max 5 miesięcy temu moje TSH wynosiło 1.8 a teraz nagle coś takiego , zresztą badałam ja kliku krótkie w swoim życiu i zawsze była poniżej 2 , co prawda pierwszy raz robiłam TPO i TG ale nikt mi nigdy nie kazał zrobić
StaraStaraczka
Mi endokrynolog powiedziała żeby jodu dodatkowo nie suplementowac. Że wg jakichś tam wytycznych wystarczy spożywanie soli jodowanej. I że ewentualnie w ciąży i podczas KP się suplementuje.Właśnie, z tym jodem to ja mam zagwozdke. Rok temu jak robiłam kontrolne badania przed staraniami o ciąże to wyszło tsh 3 coś, no i gin mi kazała brać eurhyrox i jeszcze zrobić te inne tarczycowe wyniki. Później ginekolog mi powiedziała, że przed ciążą koniecznie kwas foliowy, dha i też jod, a endokrynolog stwierdziła że jodu absolutnie nie. I bądź tu człowieku mądry!
reklama
Lilli2
Brałam całą teczkę badań, ale nawet o nie nie prosili. Wszystkie formalności załatwiliśmy na recepcji, wystarczą dowody osobiste.a brałaś jakieś badania, czy wystarczą dowody osobiste?