reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

Zwracam się do Was ponieważ kto lepiej niż Wy będziecie wiedzieć, który wymaz należy zrobić w kierunku wykrycia ureaplasmy i mycoplasmy w Diagnostyce. Jest tam tego tyle, że już zgłupiałam...

reklama
Poproszę na ławeczkę :)

Hej

Witamy!

A to nie jest tak, że karmienie =antykoncepcja?
W sensie, że podczas karmienia piersią wydzielana jest prolaktyna/ wyzszy poziom/, która skutecznie uniemożliwia zajście w ciążę❓❓

Nie, to tak nie działa. Za dużo zmiennych. I nie ma tak, że u X tak jest to i u Y tak będzie.
Mam koleżanki, które zaszły w ciąże przy wyłącznym KP już 6 tygodni po porodzie, a mam takie jak ja gdzie zwykle nawet ograniczenie karmień do jednego w nocy u dziecka prawie 3 letniego nie przywracało owulacji.

Niby tylko przez pierwsze 6 miesięcy jak się stosuje LAM powinno się na 100% nie mieć owulacji, ale mało kto jest tak restrykcyjny (ja tak, ale ja po prostu lubię KP) Link do: Metoda LAM – Wikipedia, wolna encyklopedia

Ja to sobie tłumaczę tak, że mój organizm po prostu wie, że nie dałby rady ze ssakiem i ciążą.
Tak samo jak mimo PCO nigdy nie miałam owulacji, a jak stymulacja poleciała w tym temacie ostro to bardzo szybko dostałam okres. Widać mój organizm nie jest gotowy na bliźniaki.

a ten olej z wiesiołka to w kapsułkach, czy w płynie? 🤔
Ja brałam jakiś w płynie z polecenia farmaceutki, teraz już nie pamiętam jakiej firmy.
Ale ja mu jakość szczególnej zasługi nie przypisuje, bardziej po prostu się udało i już.
Pamiętam też że tamten cykl uważałam za stracony bo seksu było mało i jakoś tak czułam że nic z tego. We czwartek poszłam oddać jeszcze honorowo krew a w sobotę test był pozytywny.

Zwracam się do Was ponieważ kto lepiej niż Wy będziecie wiedzieć, który wymaz należy zrobić w kierunku wykrycia ureaplasmy i mycoplasmy w Diagnostyce. Jest tam tego tyle, że już zgłupiałam...
Racja, kto wie lepiej niż ta grupa wojowniczek!
Jednakże, to wątek specjalny dla zapisanych dziewczyn na testowanie. Patrz strona 1- zasady.
Jeśli chcesz w nim uczestniczyć to proszę napisz nam coś o sobie, o staraniach i daj znać czy chcesz aby Cię wpisać ;-)

Ja brałam jakiś w płynie z polecenia farmaceutki, teraz już nie pamiętam jakiej firmy.
Ale ja mu jakość szczególnej zasługi nie przypisuje, bardziej po prostu się udało i już.
Pamiętam też że tamten cykl uważałam za stracony bo seksu było mało i jakoś tak czułam że nic z tego. We czwartek poszłam oddać jeszcze honorowo krew a w sobotę test był pozytywny.
Ja np biorę zwykły Oeparola i też nie działa haha

Wg mnie ten się opłaca kupić

Załączniki

• IMG_3031.jpeg
    IMG_3031.jpeg
    99,9 KB · Wyświetleń: 71
reklama
Do góry