reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ubrankowe szaleństwo i inne wariacje zakupowe

reklama
Moja córka jest z początku sierpnia i pamietam, że wtedy było jeszcze nieźle gorąco.. ubierałam jej krótkie body i na to jakies przewiwne, cienkie spodenki z bawełny a i tak było cała spocona, a najlepiej w tym czasie sprawdzaja sie takie rampersiki, czyli pajacyki z golymi stópkami i krótkim rekawkiem najlepiej. Wiadomo, to zależy jak cieplo będzie jak urodzimy, ale zawsze trzeba patrzeć jak my się czujemy w danej temperaturze, jeśli bedzie tak cieplo, że same będziemy miały ochotę chodzić "na gaciach" to dziecka też nie można ubierać w długie rekawy.. Na pewno kupię też rzeczy z krótkim rękawkiem..

dodi sliczne te ciuszki
ja dzis bylam w lumpie i widzialam sliczna sukieneczke tak na -12 m-cy ale chyba bedzie MAcius wiec... a siossrta cioteczna na 99% bedzie miala chłopaka wiec nie kupilam ale taka byla śliczna
ja sie na razie powstrzymuje bo mam troche ciuszkow po córci, ale cos nowego na pewno kupie
co do rozmiarów to dla wczesniaczkow sa rozmiary 52-56, ja sowjej niuni kupilam na 56 i wievie co bylo to na nia dobre ok 3 m-ca bo byla wczesniakiem wlasnie

nie mowcie mi nawet o goracu, ja caly czas powtarzam ze nie wiem jak sobie poradze z tym upalem tutaj i to pod koniec ciazy. Lipiec , sierpien najbardziej gorace miesiace. Niefajnie sie nosi wielki brzuchol przy 38 stpniach eh... siostra D mowila ze zle znosila te uplay jak byla tak w 3 miesiacu to sobie moge wyobrazic 9-ty :-(

dodi_misia ja nawet wyjsc nie bede mogla z dzidkiem przez pierwszy miesiac przez ten upal, chyba ze wieczorem, pewnie zle bedzie to znosilo bo nie mamy nawet klimatyzacji w domu, ewentualnie wiatraki. Wszedzie jest napisane ze dziecko nie powinno miec za goraco w pokoju, ale nie biora pod uwage kraju gdzie nie da sie regulowac temperatury w domu jesli sie nie ma klimatyzacji. Tutaj temperatura w mieszkaniu w lato wynosi leciutko 30 stopni i co tu robic z takim malenstwem?

Gon1a masz core z tego samiego dnia i miesiaca co ja :-D jeszcze ci chyba nie zdazyla ponarzekac ze nigdy urodzin w parku wyprawic nie moze albo ze jest tak zimno ze nikt do niej nie chce na urki wpasc :-D

Ostatnia edycja:
Ja w sumie też chodzilam z brzuchem w lecie, bo urodzilam w sierpniu.. ale nie było mi jakoś ciężko, nic mi nie puchło, zawrotów głowy nie miałam, to chyba zależy od organizmu i od predyspozycji. Niektórym kobietom np puchną nogi od gorąca. mam nadzieje, że i tym razem mnie to ominie :)
Jakoś damy radę kobietki, co to dla nas! :-)

Ale rzeczywiscie najlepiej nie wychodzic z taką dzidzią do południa. Ja wychodzilam z małą dopiero po obiadku..a i tak bylo jeszcze bardzo ciepło..
No i wiekszość czasu w ciąży w lecie spędzałam w ogrodzie u mamy, pod drzewkiem z kuflem ice tea!

Ostatnia edycja:
mimo, że nigdy nie rodziłam, to tez wydaje mi się , ze jakos te upały będzie mozna przetrwać, tzn. musimy je przetrwac, bo co nam innego pozostało. I tez przymierzam się do kupna spioszków na krótki rękaw i body z gołymi nóżkami i rączkami. Jak będą duże upały to i dzidziusiowi będzie gorąco.

reklama
Do góry