reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
Teraz ponoc robia glukoze 75g bo po 50g wychodzily sfalszowane wyniki tak slyszalam w labo ;) Robi sie na glodniaka :|

Ja poszłam do laboratorium na czczo.
Babeczka pobrała dwie próbki krwi (jedna - na zwykłą morfologię, druga - na próbę glukozową).
Potem wypiłam glukozę (całe 75g na raz) i nie miałam nic jeść ani pić przez 2 godziny.
Po tych 2 godzinach pani ponownie pobrała mi krew.

... a potem zjadłam banana jeszcze w aucie i ogromne śniadanie po powrocie do domu :-)

Ostatnia edycja:
no ludzie to bedzie pieknie!!! ja tyle od rana o głodzie nie wytrzymam! bedę pewnie wymiotowac:( jak głodna jestem to mi słabo i na wymioty zbiera:( oooo boże za co to cholerstwo trzeba pic!!!!! buuu....
nie da się tego jakos ominac??:-p

Dziewczyny, bez przesady;-)Wszystko jest do przeżycia! Piszecie jakby to była co najmniej jakaś operacja:-pDamy radę!! Musimy!;-)Każda z nas chyba tak ma, że jak rano nie zje to prawie mdleje, ale dla dzidzi wszytko!

Dziewczyny, bez przesady;-)Wszystko jest do przeżycia! Piszecie jakby to była co najmniej jakaś operacja:-pDamy radę!! Musimy!;-)Każda z nas chyba tak ma, że jak rano nie zje to prawie mdleje, ale dla dzidzi wszytko!

hahaha ja to wspominam gorzej niz cc moja droga :rofl2:

smoniczka i w bezruchu bo po gluzkozie siedzisz i czekasz 2 h :-D

Mi powiedziano, ze mam 12 godzin przed nic nie jesc, jesli bede musiala to moge sie napic troche wody. Ale pani byla tak mila, ze wyznaczyla mi badanie na 8.30 rano wiec dzien wczesniej pojde wczesnie spac i moze jakos dam rade. I powiedziala jeszcze, zebym wziela ze soba ksiazke bo bede siedziala tam do 11.30 i co godzine beda sprawdzac poziom cukru i nie moge sie ruszyc z tego korytarza przed gabinetem bo musza mnie obserwowac caly czas.

Dla mnie to nie kłopot iść na glodniaka bo ja sniadan i tak nie jadam, tylko co jabede tam robiła tyle czasu:((
U mnie w lab. Moili że to lekarz wystawia skierowanie i określa ilpsc glukozy... Ja moja poproszę o ta godzinną hehe idę do niej dopiero za dwa tygodnie, a nie mam jeszcze skierowaniA na badanie:/

reklama
ja glukoze robię po śniadaniu. Najpierw mam zjeść śniadanie, a godzinę po tym wypić miksturę (polecam wcisnąć całą cytrynę to jest całkiem smaczne wtedy). w poprzedniej ciąży robiłam tak samo;)

Do góry