reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

smoniczka, Cortina , poli Gratuluję dziewczyny:-) cieszę się, że takie dobre wieści przynosicie:tak: niech dzidziusie zdrowo rosną:-)

ja też melduję co u mnie na wizycie;-) a więc - dzidzia ma 5,17 cm - rośnie jak na drożdżach:-D w czasie usg ginek zmierzył przezierność karkową - jest w normie, więc się cieszę:-) wspominał o tych bardziej zaawansowanych badaniach że jest taka możliwość, ale to mój wybór, bo on nie widzi konieczności ( brak obciążeń genetycznych), a do tego wyniki tych badań nie są 100% więc ja bym się też tylko martwiła i nakręcała :baffled:
Moje wyniki są w normie, mam zacząć brać witaminki najlepiej jakiś zestaw z jodem.
A najfajniejsze z wizyty to widok na monitorze mojego dzidziola w trybie 3d który kręcił się na boki, trzymając gardę i boksując:-D jestem ciekawa czy mężczyzna mały rośnie czy też wojownicza księżniczka się ukrywa?:-D

reklama
Patik ty to mas olbrzyma normalnie :)

Kurde nie wiem co z tymi badaniami prenatalnymi, zadzownie chyba jutro na IP i zapytam o co chodzi, bo ani nie mam 35 lat ani w rodzinie nie ma wad wiec nie wiem o co kaman :confused:

Ojej jak późno ;)
Ja też po wizycie i jestem MEGA zadowolona. Nowa Pani doktor jest super. Rzeczowa, sympatyczna i na wszystkie pytania odpowiada :) Do gabinetu zaprosiła męża i wszystko mówiła obojgu. Najlepsze jest to,że mogę wrócić do pracy i nie ma żadnych przeciwwskazań do stania. Brałam cały czas luteinę dopochwowo-Pani doktor zrobiła wielkie oczy i była mocno zdziwiona. Powiedziała,że ciąża przebiega dobrze i nie wiedziała dlaczego taka decyzja została podjęta. Powiedziała,że nie ma potrzeby,żebym leżała bo tylko się roztyje a na zdrowie mi nie wyjdzie ;) nie kazała brać witamin tylko kwas, W awarii Apap i no-spa i żurawit na moje problemy z pęcherzem.
Monżu na USG cieszył się jak głupi ;) zdjęcie w odpowiednim wątku.
Kolejna wizyta za miesiąc.
PS: Pani doktor powiedziała mi,że lekkie plamienia po stosunku są normalne i nie trzeba się nimi niepokoić :) i mamy zielone światło :D

Cortina oby ten mój olbrzym opanował się później, bo koloska rodzić to nic fajnego:-p z usg wychodzi, że dzidzia jest o tydzień starsza...
nacik no i widzisz jaka zmiana?:tak: inne podejście ginka to i Twoje samopoczucie od razu lepsze:tak: super! więc wracasz do pracy? od kiedy?

Wiecie co, ja robię tylko badanie karkowe, jak będzie ok to nie robię tego badania z krwi. Mam tą chorobę w rodzinie ale nie chcę popadać w skrajność.

Ojej jak późno ;)
Ja też po wizycie i jestem MEGA zadowolona. Nowa Pani doktor jest super. Rzeczowa, sympatyczna i na wszystkie pytania odpowiada :) Do gabinetu zaprosiła męża i wszystko mówiła obojgu. Najlepsze jest to,że mogę wrócić do pracy i nie ma żadnych przeciwwskazań do stania. Brałam cały czas luteinę dopochwowo-Pani doktor zrobiła wielkie oczy i była mocno zdziwiona. Powiedziała,że ciąża przebiega dobrze i nie wiedziała dlaczego taka decyzja została podjęta. Powiedziała,że nie ma potrzeby,żebym leżała bo tylko się roztyje a na zdrowie mi nie wyjdzie ;)
Ja mam brać nadal luteinę i starać się leżeć przez ukłucia w podbrzuszu. Do pracy juz nie wracam, bo za bardzo podchodzę do niej emocjonalnie. Szefowa nawet na smsa mi nie odpisała, że już nie wrócę. Boli mnie to bo innym ciągle doradzała, by szli jak najszybciej na wolne bo nie ma sensu zdrowia tracić przez nerwy..Jutro idę wszystkie sprawy przekazać, aż się boję co to będzie.

Właśnie tak jak już kiedyś tu pisałam, po przeczytaniu całego wątku o amnio doszłam do wniosku, że:
jak badanie USG wychodzi dobrze a krew źle to amnio potwierdza badanie USG (dzidzia zdrowa) u większości dziewczyn USG było dobre poszły na badanie krwi i tam nagle ryzyko 1:150 nie wiadomo czemu - no i skierowanie na amnio... która całe szczęście wychodziła dobrze ale jednak te badania z krwi u większości pogarszały wyniki;/
jak mi tłumaczyła moja gin samo usg to 70% że dzidzia zdrowa a krwią daje 90 %(więc wciąż nie ma 100%) tylko amnio daje 100% ale wiadomo to już badanie inwazyjne i jest ryzyko!
Poli ja właśnie dlatego też zrezygnowałam, tylko bym się nakręcała jakby mi te wyniki z krwi podwyższyły prawdopodobieństwo, że maleństwo chore:((

Poli nie martw się tym, moja udaje, że się cieszy ale wiadomo jaka jest prawda jak ma sie ogrom pracy i 6 osob do dyspozycji...(teraz 5 a jedna odchodzi więcw sumie 4 hehe)
ja wracam po 5 sierpnia i też się boję ...bo po tygodniu idę na urlopplanowany hahaha a potem wracam (jak gin pozwoli) ale nie wiem na ile ...max do listopada.

Ostatnia edycja:
Jutro mam na 10 :D dla mnie to fantastycznie. Prace mam psychicznie bardzo komfortową. Po siedzeniu przez miesiąc na dupie zapewne fizycznie będzie mi troszkę ciężej ale dam radę. Mogę nawet jeździć motocyklem o ile mąż będzie uważał :)

PS: Przezierność karkową lekarz sprawdza na zwykłym USG w 11-14 tyg nie musi to być USG genetyczne. Ja po rozmowie z lekarzem chyba sobie daruje to genetyczne. Chyba,że coś będzie niepokojącego na tym standardowym.

reklama
Do góry