reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

i my dziś po wizycie :)
Synio waży już ok 600g, póki co sobie siedzi, główkę ma pod moimi żebrami, dupcię na pęcherzu :] i już tak fika <3 głowicę od USG podnosił :-D a mi ostatnio gazetę :-D
szyjka twarda, zamknięta, długa (48mm :szok:) mam brać magnez i mogę się wspomagać nospą, tylko dużo przytyłam ;((( ale mam zielone światło na basen :)

reklama
A ja w sobotę byłam na echo serduszka płodu. i Wszystko jest ok. mimo złych prognoz na początku ciąży mój synek jest zdrowym chłopczykiem. no i jak to lekarz powiedział bardzo ładnie rośnie bo waży 871g i także ma długie nóżki i gruby brzuszek:-). i z tego wszystkiego termin przesunął mi się na Tomka urodziny czyli na 4.02:rofl::-)

gratuluje udanych wizyt! i oszczędzajcie się dziewczyny!

Ale wizyt się nazbierało.:szok:

Cortina i masz za swoje :-D Latasz jak latawiec w te i z powrotem, a potem od gina ochrzan dostałaś.:szok::-) Ale dobrze, że wszystko z małym Olusiem Ok.

Gratuluję udanych wizyt, oby tak dalej:happy2:

Nadika duży już ten Twój malec, już zaraz przekroczy 1kg:szok:

cortina - gratuluję modela :-D

zuzia - może jakąś małą wymianę zawartości brzuszków zrobimy? ;-) Mi się tak troszkę córcia marzyła właśnie a tu drugi chłop :-) Na trzeciego Malucha już męża nie namówię, więc będę w przyszłości kciuki trzymać, żeby moim chłopakom urodziły się córeczki (a mi wnuczunie) :-D

Cortina, MegiPegi, martusionek, nadika super wieści!!! dzieciaczki rosną jak na drożdżach!:-)

Cortinka zwolnij troche, co? ;-) bo Cie długonogi Olek porządnie skopie:-p:tak:

Cortina, MegiPegi, martusionek, nadika i jeśli kogoś pominęłam - WSZYSTKIM gratuluję udanych wizyt.
A tym niezdyscyplinowanym posyłam pasek na tyłek!! Oszczędzać się mamuśki kochane. Dbać o siebie i dużo odpoczywać.. choć sama zaraz lecę przetrzeć lekko okna :baffled: no ale ja czuje się wyśmienicie więc jak troszke się zmęczę to nic mi nie będzie.

24.10 byłam na wizycie (NFZ) -> Córeczka pozostała córeczką, ogonek jej nie urósł. Według USG termin wyszedł na 19.02, był to 23 tydzień. Malutka ważyła tydzień temu 553g czyli około połowę paczki cukru.. takie kruszynki z tych naszych dzieci :) ale tu widzę, że dobijacie dziewczynki do kilograma. Super :) Ciekawe ile moja córa "przytyła" przez tydzień.. Wszystkie parametry z USG w normie, wszystkie narządy pomierzone, posprawdzane, wargi całe, nosek piękny, brzuszek, nóżki, rączki malina :) Mam zdjęcie z USG samej rączki gdzie jak na prześwietleniu Rentgena widać całą łapkę, paluszki, kości.. jak będę miała chwilę to wstawię zdjęcie. Następna wizyta na NFZ 20.11 ale wtedy pewnie USG nie będzie bo nie mam co wizytę więc na 19.11 umówiłam się prywatnie do innego lekarza. A jeśli na NFZ bedzie jednak USG chciała robić to powiem, że nie warto stresować malutkiej bo miała robione dzień wcześniej i tyle.. Chociaż na NFZ to na pewno nie będzie USG :)
buźka!

Gratuluję wszystkim udanych wizyt :-) Teraz te nasze szkraby będą rosły jak na drożdżach :-D Moje tydzień temu ważyło 430g ciekawe ile dzisiaj :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry