reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
Ja już po badaniach - wstałam juz o 4 rano czyli zanim zdążyłam porządnie zasnąć bo tak sie przejmowałam, wszystko w porządku. No i poznałam płeć - ja właściwie nie chciałam wiedzieć ale mąż sie uparł więc sie dowiedziałam że dziewuszka mała rośnie :) hehe w męża rodzinie jak i w mojej same dziewuszki - teść nie będzie szczęśliwy bo liczył że jego nazwisko przetrwa wiele pokoleń :)
gratuluje córeczki:)
a jeśli chodzi o przetrwanie nazwiska to teraz jest to możliwe nawet przy samych dziewczynkach;-) siostra mojego męża po ślubie zachowała swoje panieńskie nazwisko a jej mąż zmienił nazwisko na jej:szok: mój mąż do tej pory się nie może do tego przyzwyczaić że ma tak jakby brata;-)

a.m.g gratuluję córeczki:-)

Przeliczyłam nasze pociechy w tabelce (nie wiem czy Zanetka już wszystko zdążyła zaktualizować) i jak na razie mamy:
21 chłopców :szok:
8 dziewczynek
:cool2:

Ostatnia edycja:
a.m.g gratuluję córci:) Teściem sie nie przejmuj- i, się nie dogodzi:) Moi też chcieli wnuczkę a my mamy synka:)

Proporvja chłopców do dziewczynek faktycznie jest imponująca- tylu kawalerów:) Ale faktycznie też zauważyłam taką tendencję w swoim środowisku, ze prawie sami chłopcy

I ja po wizycie melduje co nastepuje :

- płeć potwierdzona przez 3 niezależnego gina - dziewuszka
- uparciuch po mamusi nieziemski
- po tatusiu ma upodobanie do spania na brzuszku

Co się dało obejrzeć obejrzelismy i jest ok.

Z racji ułożenia gwiazdy na brzuszku z twarza w tulona w macicę i główka w dół nie dało się obejrzeć twarzyczki musiałabym miec usg przez kręgosłup bo tam patrzyła gwiazdeczka :-D

Mimo starań lekarza nie zmieniła pozycji więc za 4 tyg mamy usg uzupełniające bo i w serduszku wszystkiego nie dało się sprawdzić przy jej ułożeniu.
Ogólnie jest ok zdrowa, żywotna, ale uparta he he

Trzymam kciuki za kolejne wizytki

a.m.g. - ja również gratuluję dziewczynki :-) poprawiacie nieco naszą statystykę :-)

ania - cieszę sę, że u Was wszystko OK :-) Niesamowite, że już w płodowym życiu dzieciaczki ukazują cechy/upodobania rodziców ;-)
Co do grup w przedszkolu... w grupie Mikołaja (10 chłopkaów, 2 dziewczynki), w starszej grupie (13 chłopaków, 2 dziewczynki). Niezła przebitka, nie? :tak:

na_cik - przyznam się, że ja za dużo o cytomegali nie czytałam, z tego co piszesz... chyba w ciągu ostanich lat nie miałam możliwości się nią zarazić, więc OK :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry