reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Dziewczyny, to nie jest tutaj tak jak w Polsce, że mogę sobie pójśc do innego ginekologa, jeśli już to tylko prywatnie a i też większość z nich nie ma usg w gabinecie. Już się uspokoiłam, wypłakałam, i dam rade, wytrzymam te 3 tygodnie. Dzidzia mocno kopie i daje mi mnóstwo radości. Nie ważne, czy bedzie zdrowe, czy chore, ja je i tak już bardzo chcę i kocham, tylko nie chcę, żeby to przeze mnie cierpiało, że to moja wina, że jest chore. Próbowałam znaleśc jakąkolwiek chorobę związaną z wadą szyji, ale ciężko coś znaleść, dlatego uznaję, że Pani po prostu miała zły obraz bo za mało płynów wypiłam i z dzieckiem jest wszystko dobrze. Ciężko jest o tym nie myśleć, ale te mocne kopniaki dają mi dużo siły. Dzięki za wszelkie słowa otuchy, mam nadzieje, że za 3 tygodnie będę miała lepsze wieści :tak:

Gnidka. Masz wspaniałe podejście! Tylko siebie nie obwiniaj, bo to droga do obłędu. Wszystkie tutaj mamy nadzieję, że to kwestia sprzętu. Cokolwiek ma być to będzie, ogarniesz to, bo matki tak już są stworzone. Ściskam mocno i przesyłam pozytywne wibracje. Jakby co pisz, pocieszymy, pobiadolimy razem, może zrobi Ci się lżej na duszy...

reklama
GNIDKA trzymaj się mocno i nie poddawaj! dzidzia pięknie kopie a lekarze mogą się zawsze mylic. duzo siły życzę w oczekiwaniu na następna wizytę. bedzie dobrze. zobaczysz:8
NA-CIK gratuluje malego wstydzioszka:)
NADIKA gratuluje syneczka:)
ZANETKA czyli małej nic nie wyrosło i spokojnie mozesz się zatopic w różu:) gratulacje!:*
KASIADZ może jednak wynik był niewiarygodny i nie będziesz musiała byc sładka mamusią. a w pierwszej ciązy jak było?

Zanetka, nadika, annaroksana, na_cik Gratuluję dziewczyny:)))

gnidka wierzę mocno, że na następnej wizycie wszystko się wyjaśni i teraz to tylko niepotrzebny stres. Szkoda że nie masz możliwości zrobienia usg u innego lekarza. Dzidzia pięknie fika i niech te koziołki dają nadal Ci siłę!!!
kasiadz &&& za prawidłowe wyniki - nie zamartwiaj się na zapas! i ja przyłączam się do pytania, jak miałaś w ciąży z Antosią? u mnie wyszła przy Hani, potem przy Zosi też, więc spodziewam się że tym razem też się będę kłuła:baffled:

nacik gratuluje udanej wizyty. Zdziwiłaś mnie tą szyjką. Mi w 18tc skróciła się i miała 2,5cm i od tego czasu non stop leżenie. Na ostatniej wizycie okazało się , że troszkę się wydłużyła i ma 2,8cm ale nadal mam leżeć bo i tak jest krótka a do tego magnez i w razie skurczy doraźnie relanium. No i od początku ciązy biorę luteinę.

nadika mi lekarz powiedział,że 2,5 cm to absolutne minimum i ważne też jest czy ma tendencje do skracania. Powiedział,że u mnie jest ok. Miałam szczegółowo zrobione to usg. Tymuś jest daleko od szyjki, szyjka zamknięta. Powiedział,że jest wszystko w porządku.
U mnie w dodatku nie ma porównania bo nie była zmierzona na początku ale od pierwszych wizyt mówiono mi,że mam krótką. Taka moja uroda.

L Gnidka trzymam kciukasy za pomyslna kolejna wizytę...wiem co przechodzisz, choć ja czekałam tylko godzinę na kolejne badanie:*** i choć gin. Napisała że żołądek widoczny to już na każdym badaniu będę o to pytać!!
Nie masz się co obwiniac bo wierzę że będzie dobrze, szczególnie jeśli poprzednie usg wychodziły dobrze
Mocno sciskam i podziwiam za podejście i cierpliwsc!!
Co do wielkości to nic nie znaczy! Dzieci tak jak my są różne wyższe, niższe:))

Dziewczynki gratuluję wszystkim i każdej osobno udanych wizyt!

Kasiadz a ta glukoze to 75 mialas? Gdzieś czytałam aby oszczędnie jeść poprzedniego dnia. Trzymam kciuki za poprawny kolejny test;))

I oczywiście trzymam kciuki za kolejne wizyty:)

annaroksana - gratuluję drugiej dziewczyneczki :-) dobrze,że z szyjką jest już ok:tak:
zanetka - gratuluję potwierdzenia dziewczyneczki- córeczki :tak:;-):-)
nadina - gratuluję chłopaka
biggrin.gif
kawał chłooopa ;-):-D
gnidka-dużo sił Ci życzę i mam nadzieję, że wszystko, ale to wszystko będzie u Was dobrze!:tak:

Dopiero dzisiaj, ale melduję się po wizycie :-)

Dzidziol piękny, cały i zdrowy! Dwie nogi, dwie ręce, usta, nos, oczy itp. na miejscu. Całe 414g szczęścia! Na 100 % chłopak! Jak tylko się ogarnę to wrzucę zdjęcie na potwierdzenie jego męskości :-D

reklama
Do góry