reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Hooba jak tam po glukozie? na pewno dobre wyniki będą :) trzymam kciuki!
Antila, u mnie cały czas mały ułożony pośladkowo, ale wierzę, że jeszcze się odwróci :) w końcu mają jeszcze czas te nasze bąbelki:)

reklama
suzi dzięki :) po glukozie o dziwo ok. Poszło bez większego bólu, tylko się kimnęłam lekko w laboratorium ;) wyniki będą jutro, ale jestem dobrej myśli :)
a co do ułożenia to ja nie mam pojęcia jaka jest teraz pozycja mojego dziecia, ale to chyba się może nawet z dnia na dzień zmienić przed porodem :).

A ja w końcu zrozumiałam dlaczego moja gin mnie nie wysłała do diabetologa :-D dobrze zrobiłam się przyznając się, że poprzedniego dnia jadłam tony pańskich skórek, orzechów w miodzie i ciast :-D
cyt: "Pamiętaj, test obciążenia 75 g glukozy jest prawidłowo przeprowadzony gdy: byłaś na czczo, poprzedniego dnia nie jadłaś dużej ilości słodyczy i ostatni posiłek przed testem zjadłaś około 12 godzin" moje wyniki to 104 na czczo i 143 po 2h. Uffffff...

Link do artykułu :-)
Cukrzyca ciążowa: kontroluj cukier w ciąży na bieżąco, od tego może zależeć zdrowie twoje i dziecka - ciąża, cukrzyca, cukrzyca ciążowa, dieta cukrzycowa, neonatolog - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

witam

Ja też już po wizycie. Wszystkie wyniki książkowo- jak to powiedzieli. Serduszko bije przepieknie- a dzidziulka tak kopneła w aparaturę jak tylko została przyłozona ze aż mi gin podskoczyła. 13 kg do przodu od ostatniej wizyty przybyło mi 32,5kg było to 3 tyg. temu. :-) Cieszę się bardzo ze wszystko u mnie i u was ok. Teraz czekam do następnej wizytki 12 grudzień.
:-)

P.S. No i ten rentgen mam też za sobą. Mam nadzieję że nie naświetlili mojej dzidziulki za mocno

Ja w środę mam wizytę u ginka.Mam nadzieję że wyniki będą dobre.I ciekawe co mi powie na te moje upławy...ech...No i chyba znów zmienię lekarza...to byłby już czwarty w tej ciąży.

Ja dzisiaj mialam wizyte u gin.Znowu tylko serduszka posluchalam, jak sie zapytalam czy planuje jakies USG to odpowiedziala ze nie widzi takiej potrzeby skoro prenatalne byly robione.Wiec moja dzidzie widzialam w 22 tyg i od tej pory nie wiem ile wazy mierzy itp.:-(Wyniki krwi - powiedziala ze jak na kobiete w ciazy sa super, wyniki moczu nie skomentowala wiec chyba dobre.Kolejna wizyta 19 grudnia.Chyba na USG pojde gdzies prywatnie,zobaczymy.

dagrab wspolczuje ze nie robli Ci usg!!

ja dzis tez mialam wizyte i oczywiscie jak zawsze moglam moaj kruszynke zobaczyc :)
pani gin powiedziala ze Mlody rozwija sie ksiazkowo! No i skubany wazy juz 1,5 kilo!!!

po za tym nospa na te skurcze brzucha i wszystko jest ok!

kolejna wizyta z a 3 tyg!!!!!

reklama
Witam,jestem już po wizycie,niestety mimo dobrych wyników zakończyła się ona płaczem,okazało się,że szyjka jest bardzo krótka a jakby tego było mało jest rozwarcie.Muszę bezwzględnie leżeć plackiem i brać tabletki Fenoterol,Izoptin i No-spę a w razie gdyby coś się działo od razu jechać do Instytutu Matki i Dziecka.

Do góry