reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Dziewczyny, jeśli chodzi o witaminy to też myślę, że lepiej brać!
Siostra kupiła mi ostatnio Vita Miner Prenatal, 60tabl za 19,90, więc drogie to raczej nie są, a babka w aptece bardzo je polecała:)

reklama
Jak to czytam to az sie martwie o siebie i dziecko :/ tutaj we francji badanie krwi robi sie chyba tylko 2 razy w trakcie 9 miesiecy. Ja mialam do tej pory tylko raz... Co do witamin to zle na nie reagowalam- zawsze wymiotami i lekarze stwierdzili ze widocznie nie moge ich przyjmowac. I ze zadne inne mi nie podejda, bo po kazdych bedzie to samo. Jedyne co to bralam wapn, bo powiedzialam ze mnie brzuch pobolewa i kregoslup. Jedyne co to mam mocz co miesiac, cisnienie, waga i badanie ginekologiczne, sluchanie serduszka malej i tyle:/ 3 usg wykrywajace wady... Czyli jeszcze jedno mi zostalo miedzy 30-32 tyg. Teraz ide 14 listopada.. A no i glukozy tez nie mialam:/

no to ja już po 3D:)
maluch był baaaardzo ruchliwy, ale udało się pokazać tatusiowi jego klejnociki ;) udało się także porobić wymiary choć łatwo nie było, bo skakał jak wariat ;) mój synek waży już 590g:) cały czas zasłaniał oczka łapkami i wierzgał nóżkami:) przytulał się bardzo do łożyska ;) jest póki co w położeniu główkowym:) oto foto, tatuś twierdzi, że do niego podobny ;p
Zdjęcie0136.jpg

Madai ja biorę teraz Femiferal, bo po Sorbiferze i Tardyferonie źle się czułam
Zażywam również Pharmaton Maturelle ok 35 zł za 30 caps.

no właśnie też źle się czuje po sorbiferze i żołądek mnie boli, więc przy następnej okazji jak będę u gina to mu powiem, żeby mi zmienił.. no to chyba czas zacząć się smarować. zastanawiałam się nad mustelą, ale jest droga w porównaniu do innych, a pharmaceris też jest ok i tańszy, więc prawie sobie jutro kupię.

Suzi86 dlaczego nie możesz brać witamin przez względu na tarczycę? Ja mam niedoczynność i mnie to zaciekawiło, bo ja biorę prawie od początku ciąży...

Galwaygirl, właśnie dlatego, że ja mam nadczynność:( i po prostu te suplementy zawierają w sobie jod, którego nie mogę brać, a na początku ciąży jak nie wiedziałam, że mam chorą tarczycę to piłam sobie nałęczowiankę z jodem.. w razie gdyby mi brakowało w diecie ;p mój lekarz przepisuje mi w razie konieczności tylko konkretne witaminki jednoskładnikowe:) a Ty masz długo tą niedoczynność, czy to tylko taka ciążowa?

jak dobrze poszukacie dziewczyny sa tez komplesy witaminowe bez jodu. Wiem bo koleżanka ma problemy z tarczyca już sprzed ciazy a witaminki bierze tylko bez jodu ;-)

reklama
Tynka27, coś właśnie czytałam kiedyś o takich, ale z lekarzem się umówiliśmy, że skoro mam bardzoe dobre wyniki jak na ciążę, to na razie nic mi nie kazał brać, profilaktycznie biorę żelazo samo no i aspargin i B6, na razie mi to wystarcza, a ja co 20 dni mam krew pobieraną właśnie do endokrynologa, więc jakby mi czegoś brakowało, to zaraz mi przepiszą, bo to małżeństwo, gin i jego żona endo:) ufam im, a witaminki staram się z pożywienia wyjadać, jak biorę żelazo to zaraz wcinam coś z witaminką c:) muszę teraz tylko bardziej zadbać o dietę wapniową:)

Do góry