reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
Edyta, ja niestety też od dzisiaj dołączam do osób które mają problem z łożyskiem:-(

Od dwóch dni miałam dziwne plamienia, takie bardzo ciemne, w dodatku brzuch mnie przy dotyku bolał po prawej stronie... zadzwoniłam do lekarza i kazał mi przyjechać do niego na dyżur do szpitala i niestety kazało się, że mam łożysko nisko, nie podniosło się, a wg USG wyszedł mi już 17 tydzień, więc powinno być już wysoko... Poza tym, moje upławy o których pisałam wcześniej to ostry stan zapalny, miałam zrobiony wymaz, wyniki jak hodowla pójdzie dobrze będą za 3 dni, dopochwowo metronidazol.

A z tym lożyskiem to generalnie załamka... dostałam duphaston i nakaz oszczedzania sie i lezenia... mam nadzieje ze wszystk bedzie ok:)

witam po wizycie polozna zważyła zmierzyła umowila na nastepne wizyty gin sprawdzil tylko palcem i podusil brzuszek i powiedzial ze ladnie rosnie :-)a usg nie robil... nie stety,,, dostalam skierowanie do okulisty jutro ide :-)a na skaczace cisnienie kazal mi kupic dopegyt 0,25g 2x1/2 tabl czy ktoras to brala??

JA tez wczoraj odwiedzilam lekarza i bylam na dodatkowym scanie (usg) ze wzgeldu na swoja szyjke ktora niby (tak stwierdzil lekarz w pl) byla uchylona ...i sprawdzili mi tutaj tez i narazie jest ok ma 46.7mm takze spoko jeszcze raz beda to badac w 16-18tyg.

Edyta_, czy lekarz Ci dokładnie mówił jakie masz zalecenia w przypadku niskiego łożyska? Ja też mam łożysko nisko - brzeżnie przodujące, dostałam leki i leżę, ale zastanawiam się, czy jeszcze coś można zrobić, żeby polepszyć swój stan?

Hejka dziewczynki.Wiecie tak się zastanawiam bo ginek mnie wysłał do okulisty,internisty i dentysty.Ale nie dostałam od niego żadnego skierowania do nich bo powiedział że kobiety w ciąży nie potrzebują takiego skierowania bo w karcie są wyszczególnione te konsultacje i wystarczy pokazać tylko ją.(karte ciąży).Czy to prawda?? Boje się że pójdę do któregoś z tych lekarzy a oni mi powiedzą że bez skierowania nic z tego.Co o tym myślicie???

Cyśka, do okulisty i dentysty nie trzeba mieć skierowanie, każdy może do tych lekarzy pójść kiedy chce, kiedyś było inaczej, ale teraz już nie trzeba mieć do nich skierowania:)

spoko, nie wszyscy jeszcze o tym wiedzą, bo często słyszę w przychodni, że ktoś się pyta czy bez skierowania można :)

reklama
Munie mi lekarz żadnych zaleceń nie dał, powiedział, że musi to zobaczyć mój lekarz prowadzący, ale nie jest to na razie nic złego. Z tego co wyczytałam, to nisko położone na przedniej ścianie łożysko to jest coś innego niż łożysko przodujące.
Ja na razie jeszcze na rowerze na zakupy jeżdżę - wolę powiesić zakupy na rączkach roweru niż je dźwigać, a zakupy czasem muszę zrobić, skoro mąż od rana do wieczora (a czasem i nocy) pracuje.

Cyśka mi też lekarz kazał pójść do internisty, dentysty i okulisty (noszę okulary).
Do dentysty powinnam pójść już, zwłaszcza że na początku ciąży ząb mnie bolał, ale z moimi mdłościami nie dam rady usiedzieć dłużej z otwartymi ustami ;) Muszę poczekać, aż mi przejdzie..
Do internisty i okulisty kazał pójść w okolicach 24 tc.

Do góry