reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
Po wizycie, stwierdzam iz moj maz minal sie z powolaniem
cool2.gif

Pani doktor pokazuje mu gdzie, raczki gdzie nozki

S (podjarany): a tutaj to jest serduszko, tak?
Gin: tak, tak serduszko
S: hmm a miedzy nozkami cos jest czy mi sie zdaje??
cool2.gif

Ja:
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif

Gin (ze smiechem): tak, raczej bedzie chlopak
biggrin.gif
ale mowie to niezobowiazujaco, bo na tym etapie to moze byc jeszcze przerosnieta lechtaczka
biggrin.gif

S: no tak wlasnie mi sie wydawalo, ze to ptaszek
cool2.gif

laugh.gif
laugh.gif

Wszystko ok
biggrin.gif

Junior ma juz ponad 9 cm
laugh.gif
laugh.gif
czyli jest troche wielki jak na swoj wiek
laugh.gif

Super wieści, a mąż nieźle zorientowany :)))

Ciekawa jestem, czy mój coś wypatrzy na ekranie w piątek ;)
W poprzedniej ciąży miał pewne problemy ze zlokalizowaniem części ciała u dziecka, ale teraz będzie usg 3 czy 4d, to będzie lepiej widać ;)

Ja do tej pory mam czasem problem :-D a na poczatku to byla czarna magia :-) takze szacun dla niego :-D

aa i wczorajsze fotki z wizyty :) troszke lozysko przyslanialo

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a ja sie tak zastanawiam, czy wy tez macie czasem takie bole dziwne w dole brzucha jak na miesiaczke? Nie wiem czy mam sie martwic czy to normalne, a wizyta u gina dopiero za tydzien...

Justyn_ka- Wiesz czasami dokładnie takie mam, takie jakby kłucie u mnie po prawej stronie na dole brzucha.A wczoraj to już naprawdę nieźle mnie kuło.I czasami jak w nocy przekręcam się z jednego boku na drugi. Ale myśle że to poprostu albo dzidzia się rozpycha i uklada w środku albo narządy wewnętrzne się jakoś dopasowują do takiego stanu rzeczy. Ja osobiście narazie się tym nie martwię.

Justyn_ka ja też miałam bóle w dole brzucha i strasznie się tym martwiłam, a teraz wszystko wskazuje, że tak powinno być. moja gin nie raczyła mi tego wytłumaczyć, ale koleżanka lutówka też tak ma, a inna co jest w 30 tyg. mówiła, że to jest prawidłowe i to jeszcze nie koniec :p

reklama
Byłam dziś u lekarza. Według usg jestem w 12t i 6dc, dziecko ma 7,81cm.
Martwię się, ponieważ dokładnie 3 tygodnie temu według usg był to 10t i 6dc, a dziecko miało 4,90cm. Chyba wolno rośnie....:eek:

Na wadze 1,5kg więcej.

Niby wszytsko ok. Duphaston mam odstawić i brać tylko witaminy.

Do góry