reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
witam miałam dzis wizyte u ginka no wiec najpierw badanie no i mowi szyjka ladna jeszcze potrzyma troszke potem robi usg i mowi o oo
40 tydzien i 3 dni BPD – wymiar dwuciemieniowy główki, czyli szerokość główki od ciemienia do ciemienia 100mm a
hc obwod główki 326mm 37tydzien
potem meczył sie strasznie bo mam duzy brzuszek i nie chciala nogi pokazac ale sie udało i
fl - długość kości udowej ma 71,9mm i tu tez 37 tydzien
potem brzuszek ac obwód brzucha dziecka 334mm wychodzi na 37ti4dni
A wazy 3254g wiec spaslaczek sie robi ;-)
i z tego wyszlo ze mam w ciagu 3 tyg urodzic a jak nie urodze to mam przyjsc do niego powiedzial ze ktg zrobimy i zaczniemy myslec ale niewiem w jakim sensie ;-) a z usg wychodzi na 6 luty porod zobaczymy co z tego wyjdzie ;-)

Ja tez dzis bylam u gin. Sa skurcze (60-70). Gin powiedziala ze mam jeszcze 10dni wytrzymac i sie oszczedzac,potem moge sie bardziej poruszac:-) dostalam skierowanko do szpitala(dodatkowe ktg i usg),ale mam zrobic termin dopiero na nastepny tydzien.

Atan no to Malutka już nie taka malutka...pewnie bedzie miała ponad 3,5 kg:)
na86 biorąc pod uwagę dane z Twojego suwaczka dobrze gdybys te dwa tygodnie jeszcze w dwupaku pochodziła
Ja cierpliwie czekam do poniedziałku wtedy mam wizytę, chce poznac orientacyjną wagę małej, tak jeszcze chwile pogadać z ginem i po nastepnym wtorku niech się dzieje co chce:p

A ja odebrałam dzisiaj wyniki posiewu moczu i całe szczęście bakterie ukillone :-) zatem do gina dopiero w przyszłym tygodniu 1 lutego.

I ja tez juz po wizycie u gina. Wymaz pobrany, wynik za tydzien, ciekawe czy dotrzymam...
Jeszcze mnie zbadal, zrobil USG, pomierzyl, popatrzal i stwierdzil (znow) ze Mloda dluga bedzie, to po tatusiu dlugie nozki jak modelka :D i ze nie wytrzymam do terminu, czyli 10.02, bo glowka jjuz bardzo nisko. A na moje pytanie czy chociaz do lutego dam rade, stwierdzil, ze tak. Wiec jeszcze tylko tydzien przede mna.... Zaciskam wiec nogi i czekam :) A dzis straszny nacisk glowki znow na pochwe :/ okropne uczucie, takie przeszywajace klucie...

Ja tez od wczoraj czuje silny nacisk glowki :-)
dziewczyny, a lekarz moze wypisac l4 ylko do terminu porodu, prawda?
a w ogole to ciaza donoszona!!!!! :-D no to pora wyganiac z brzuszka mala :-D

reklama
ja od soboty nie mam zwolnienia :( bo mój gin stwierdził, że nie potrzebne, bo wg niego powinnam już rodzić...a tu nic na to nie wskazuje... rozwarcie jest, szyjki nie ma, a ja nadal w domku.. na 15.00 mam wizytę, ciekawe co powie tym razem... może jak mnie wybada to już jutro urodzę i zrobię prezent urodzinowy mojej mamie.. lub 27 mojemu starszakowi :)

u nas posiew kosztuje 45 zł... dzisiaj mam odebrać wynik - ciekawe czy coś urosło :)

Do góry