reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U lekarza

geniusia, ano duza ;) ciekawe czy w wadze "pobije" swojego brata. Dawid wazyl 3300 jak sie urodzil.

tynka, to wpadnij do mnie; na pewno cos Ci do roboty wynajde ;) Bo ja sie musze oszczedzac... czekam na moja gin, az wroci z urlopu, bo chce zeby byla przy porodzie. A wraca dopiero 5 lutego :(
Jak zaczniesz szalec to sie w styczniu rozdwoisz :) trzymam kciuki zeby poszlo szybko i bezbolesnie w terminie jakim chcesz ;)

reklama
To ja tak w skrócie powiem jaka u mnie była wczorajsza wizyta.

Ze zwolnieniem problemu nie było, jak to gin powiedział, ma w dupie cały zus i wystawił mi zwolnienie do 14.02, a termin porodu z OM mam na 4.02 :tak: Wziął wymaz na posiew bakterii i wynik ma być we wtorek. Kazał mi zrobić badanie czynników wątrobowych, bo po moich objawach stwierdził, że mogę mieć cholestazę wątrobową (taaaak jeszcze tego mi trzeba do szczęścia) :dry::confused2:
W badaniu szyjka spoko na ok 2cm nic się nie skraca, wszystko tak jak powinno być. Mała ułożona główkowo i waży ok 2930. Skurcze o których pisałam to podobno właśnie 'te' skurcze. Kazał mi odstawić no-spę i powiedział, że już śmiało mogę rodzić i nie ma na co czekać. We wtorek mam jechać do niego do szpitala na ktg, jeszcze pokaże nam oddział i porodówkę.
Jedno mnie dziwi, że namawia mnie na cesarkę :eek: ja wolałabym sn. Niby żadnych p/wskazań do sn nie mam, ale jak to gin mówi wg niego cesarka to jedyny możliwy sposób żeby urodzić humanitarnie i bez bólu. Dlatego jeśli chcę możemy się umówić na cesarkę i tyle.

Do dziewczyn z Trójmiasta. Gdzie szykujecie się rodzić?

Fajnie ze dzieci zdrowe, 3 kg to chyba wcale nie dużo raczej tak standardowo...moja mała w 32 tyg miała troszkę ponad 1,5kg i mam wielką nadzieję, że troszke ponad 3 kg bedzie mieć, wizyta dopiero 30 stycznia wiec ja musze jeszcze troszkę poczekać.
M85 bardzo dziwny ten ginekolog...nie ma przeciwwskazań do SN, dziecko nie jest duże, dobrze ułożone, to czemu takie nastawienie... Ja mimo tego, że czym bliżej do porodu tym bardziej boję się bólu to jednak chcę spróbować - jakoś tak mi się wydaje ze naturalnie jest lepiej dla kobiety i dla dziecka...chyba ze są jakieś wskazania, ale to zupełnie inna historia...
Mam takie przeczucie, że ten tydzień bedzie dla nas jeszcze spokojny, nie licząc cesarki Munie mysle, że wiele z nas sie nie rozpakuje:) Ale tak myslę, ze od następnego weekendu to juz się zacznie:p

Jedno mnie dziwi, że namawia mnie na cesarkę :eek: ja wolałabym sn. Niby żadnych p/wskazań do sn nie mam, ale jak to gin mówi wg niego cesarka to jedyny możliwy sposób żeby urodzić humanitarnie i bez bólu. Dlatego jeśli chcę możemy się umówić na cesarkę i tyle.

Do dziewczyn z Trójmiasta. Gdzie szykujecie się rodzić?

Ooooo, to ja bym chciala takiego lekarza ;) Juz go lubie ;)
Bo ja bardzo, bardzo chce cesarke a wskazan wielkich do cc nie ma ;(
Co prawda 1 porod trudny, skonczyl sie cc wiec mozna by podciagnac teraz i ten pod cc, ale obecnie "wsio" ok wiec to troszke skomplikowane.
Zobaczymy co z tego wyjdzie...

Ja planuje rodzic na Klinicznej.

M85, mi taka sprawa z tą cesarką trochę "smierdzi"

teraz nfz tak goni szpitale za te cesarki na zyczenie... nfz nie chce za nie placic bo wiadomo ze kosztuje 4-5 razy wiecej niz sn, wiec albo gin chce coś w łapę i sfałszuje dokumentację medyczną, albo będziesz musiała zapłacić w szpitalu... dla mnie podejrzane

super, ze u Waszych dzieciaczkow wszystko ok :-) Ja w srode chcialabym uslyszec, ze porod na dniach :-p
chociaz jakby nie patrzec to coraz czesciej mam delikatne skurcze i takie delikatne bole w krzyzach. Jak stoje pod prysznicem to czuje jakby @ przyszla :szok: dawniej mialam takie @ ze czasem mi sie slabo robilo i jakos tak zle sie czulam i teraz to powraca

I ja już po wizycie :-)
posiew na bakterię zrobiony-miała problem z pobraniem, bo bardzo czystą pochwę podobno mam, pobrałyśmy też cytologię (żebym miała spokój na najbliższy rok), szyjka zamknięta i ładna.
Waga 80kg czyli jednak 12 na plusie. Tętno małej 140, moje ciśnienie 120/70. Mocz bardzo ładny więc jak stwierdziła gin "jak zawsze nie mam się do czego przyczepić" :-D
Nie sprawdziłyśmy wagi małej, bo powiedziała, że jeszcze jest czas na poród więc zrobimy później. Następna wizyta 6.02 - śmiałam się, że tego dnia to ja chcę urodzić. Jeśli pojawią się skurcze/twardnienie brzucha mam przyjść 2.02 przed 13 (przed wszystkimi pacjentkami).
Zatem spokojnie mogę funkcjonować :-D
Żelazo odstawione, witaminy brać "jak nie zapomnę" chill :-)

Nic nie mowiła o jej długości tylko o ładności :-p
Jak jej się podoba to ja dyskutować nie będę ;-) widocznie nie mam szans na mój 6.02 tylko bardziej 14-17.02 :-)

reklama
Do góry