reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

dziewczyny mnie w nocy jakis tydzien temu zlapal taki bol w podbrzuszu, ze nie spalam cala noc praktycznie. do tego bol w dolnej czesci plecow i jak bylam ostatnio u lekarza to stwierdzil, ze mala sie obracala glowka w dol:) narazie te bole sie nie powtorzyly, wiec pewnie mial racje!

mnie się właśnie wydaje, że i u mnie o to chodziło, bo potem straszny ucisk miałam na pęcherz i po prostu czułam, że mały inaczej leży ;) a do gina zadzwonię jak się powtórzy, bo po nospie przeszło, nic się potem nie działo, ale następną wizytę mam dopiero po nowym roku i chyba jeszcze przed świętami się do niego wybiorę, żeby mnie zbadał tak na święta żebym była spokojniejsza ;)

tak lepiej niech kurz nam na półkach zostanie na święta, niż jakbyśmy miały święta w szpitalach leżeć, laski nie sprzątać!!! na Wielkanoc sobie wysprzątamy ;)

reklama
Mam dobre wieści :-)

Moja cukrzyca ciążowa została dziś obalona!!! :tak:

Zrobiłam badanie cukru po posiłku 2h i wyszło 107 :-) nawet pielęgniarka stwierdziła, że to piękny wynik :-) niesamowicie się cieszę, że potwierdziły się słowa mojej gin, bo przez chwilę miałam obawy czy nie zbagatelizowała moich wyników.

Wielkie uffff

Mocz i morfo oddane - w pon wyniki i wizyta z samego rańca :tak: cieszę się niesamowicie :-)

Dee to dobre wieści:) ją myślę że z tymi skurczami to jest różnie.wszystko zależy od tego czy szyjka jest ok i czy brzuch nie jest napięty. U mnie i szyjka jest krotka i mam ciągle napięcie w brzuchu dlatego teraz mam ten okres szpitalny.

Galwaygirl ja Mialam zalecany fenoterol oraz izoptin ale wnocy po tych lekach myślałam że mi serce z klatki piersiowej wyskoczy.teraz dostaje te sterydy i luteine.

Dee to super wiadomosci, ja tez w pon wizyta u gin.Zobaczymy co powie,wizyta niestety o 13, pewnie znow tlok bedzie.
Munie- trzymamy mocno kciuki :tak:

Dee - super wieści. Oby tak dalej :)

Munie
- trzymam kciuki - na pewno będzie dobrze !!!

Co do wizyt to widzę, że sporo Nas je ma ;) Za wszystkie z Was trzymam kciuki. Ja mam wizytę we wtorek o 14:20 - już się nie mogę doczekać...

ja mam wizytę w poniedzialek u mojej gin :) we wtorek wizyta u gina z Bielańskiego szpitala, tej się boję, bo nadzieję sobie zrobilam na cc i operację za jednym zamachem, stąd stresa mam. Mój ze mną idzie na tę wizytę jako wsparcie. Nie wiem, na regularną wizyte do gina nigdy jego nie brałam. Jak myślicie czy wołac go razem do gabinetu cz nie? Znaczy chciałabym, żeby był ze mną jako wsparcie, bo i tak już jestem zdenerwowana więc by mi się on przydał. A na usg idę na 30 grudnia, niestety nie do mojej ginki :-( bo akurat ma przerwe w robieniu usg, kiedy wypada mi 31-32 t.c. Ale to tez dopytam jej się w poniedziałek. Ale ten gin, do którego idę, to go i tak cenię :tak: dobry lekarz z powołania, mojej mamie załatwił miejsce w szpitalu u swojego kolegi.

reklama
Mam dobre wieści :-)

Moja cukrzyca ciążowa została dziś obalona!!! :tak:

Zrobiłam badanie cukru po posiłku 2h i wyszło 107 :-) nawet pielęgniarka stwierdziła, że to piękny wynik :-) niesamowicie się cieszę, że potwierdziły się słowa mojej gin, bo przez chwilę miałam obawy czy nie zbagatelizowała moich wyników.

Wielkie uffff

Mocz i morfo oddane - w pon wyniki i wizyta z samego rańca :tak: cieszę się niesamowicie :-)

Dee, ale badanie cukru po posiłku nie obala cukrzycy ( bo w sumie nei wiadomo co jadłaś czy węglowodany czy tłuszcze...), poza tym de fracto taki wynik byłby dobry godzinę po , 2 godz po powinnaś zejść do 80 -90. No i ważne jest badanie cukru na czczo a także zbadanie cukru w moczu, ale przede wszystkim test obciążenia glukozą i najlepiej ten 75.

Ten wynik wogole nie jest niestety miarodajny, zeby mieć pewność zrób sobie test obciążenia, nie ma co ryzykować zdrowiem maluszka i warto sie upewnić.

Do góry