reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tyjemy/chudniemy - chwalić się !

reklama
Margaret333- u mnie też czasami jest aż 2 kg różnicy między wieczorem i ranem, szczególnie jak zjem dużo owoców i wypiję butlę wody na to. Rano wszystko wraca do normy- oczywiście po wizycie w kibelku, która jest pierwszą rzeczą o której rano myślę:-D;-) Dobrze że w nocy nie muszę wstawać na siusiu:szok:
Dlatego mierzę wagę rano- bo wieczorem to się załamać idzie:-D:baffled:

A mój M mi dziś powiedział tak: "2 gramy czekoladki, 2 minuty przyjemności , 2 kg w udach:-p;-)" ale się uśmiałam z tego:-) Kochanego mam męża, prawda?:-D Ale on ma przemianę materii jak Princi mniej więcej, więc się może wymądrzać cwaniak:cool2::-D;-)

Ostatnia edycja:
ja tez mam juz 7 kg na plusie... jedyna pociecha ze i tak mam na tym etapie 7 kg mniej niz w pierwszej ciazy :-p:-) a ogólnie to czuje sie juz jak słoń :tak:szczególnie gdy gorąco na dworzu...

ja mam 8-9 kg na plusie.. na razie się waha od tygodnia :-) ale pewnie jutro już będzie 9 kg :D właśnie wchłaniam lody i przegryzam delicjami... trzeba by było zamknąć mnie w pokoju bez klamek żebym ograniczyła słodycze... zwłaszcza lody.. zwłaszcza teraz! :-D

u mnie lody zdominowały mój jadłospis... teraz jak tylko ktoś z domowników widzi, ze zmierzam w kierunki drzwi wyjściowych to padają pytania typu: 'idziesz po lody?' 'lody ci się skonczyły?' 'JUŻ ci się lody skonczyły???!!!' itp... ale w nosie to mam.. ja bez tego już żyć nie umiem...

reklama
ja mam 20 tydzien i 3 kilo na plusie, ale to pewnie dlatego że miałam wysoka wyjściowa wagę i w czasie ciąży nie mogę patrzeć na słodycze ;) oby mi tak do końca życia zostało.

Jedyne rzeczy na które mam ochote to warzywa, owoce i hektolitry wody mineralnej ...
No i myślę że to wyeliminowanie słodyczy i wszystkiego co z konserwantami (bo miałam po pakowanych długoterminowych podgryzaczach zgagę) oraz z tłustych (też zgaga) zostały mi owoce i ważywa ...zupy i rosół, z którym przepadam w ciąży. Więc na gotowanym mięsie i na warzywkach nie da się za dużo przytyć.

Ale ciesze się bo już bałam się że jak będe miała tak jak część moich znajomych ...30 kg w ciązy to dobiję do 100 kg ;)
a tak póki co jest luz i bez stresu ;)

Ostatnia edycja:
Do góry