reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tyjemy/chudniemy - chwalić się !

reklama
17 tydzien = 4 kg na plusie :tak::tak::tak:

Zaczynalam z bardzo niska waga 47 kilo gdyz karmilam prawie prawie dwulatka cycem i wyssal ze mnie wszystko :laugh2::laugh2:

Alex co do puszczania w kolejce to ejszcze nie zaobserwowałam ale raz pani w tramwaju się pokłóciła z młodym chłopakiem, który mnie nie chciał wpuścic na swoje miejsce...On zwyklinał panią a pani go uderzyła po głowie - starsza kobiecina starała się żebym mogła sobie usiąść a ten bezczelny chłopak tak na nią zaczał mówić że aż wstyd cytować ! ale pogratulować, że są na świecie jeszcze ludzie którzy potrafią się wstawić za innymi..;)
Tak to jest, to wszystko po prostu świadczy o kulturze. Powiem szczerze tgz.moherom miejsca nigdy nie ustępowałam, bo one najczęsciej jada dwa przystanki na bazar/pocztę, a ja jadę całą trasę do szkoły.:no: Ustępuje tyko tym, którzy naprawde tego potrzebują (ciężarówki, babcie/dziadki z laską itd.). Dzisiaj jadę tramwajem i wchodzi taka babuleńka staruszka już, no to ustępuje jej co tam mogę postać kawałek. Ona do mnie "oj, ale pani dwa w jednym tak?" ja mówię "tak ale mogę postać, zaraz wysiadam". ;-) Innym ludziom powinno się głupio zrobić, że ja w ciąży ustępuje a inni głowy w szybe i udaa że nie widzą. :wściekła/y::wściekła/y:

Alex..tak to jest i często kobiety nie ustępują właśnie takie co napewno rodziły
Ja w poprzedniej ciąży wsiadłam do tramwaju w miesiącu a wyglądałam jak w 11-tym taki miałam brzuch:-D:-D:-D:-D:-D:-D i wiecie co, wstał taki staruszek co normalnie jak stał to się o niego bałam i kazł mi usiąśc..nie zgodziłam się bo normalnie skóra i kości na nim i cały się trzęsie..tramwaj cały popatrzył i nic normalnie. Staruszek był załamany jak to miejsca nie ustąpią...Powiedziałam coby się nie martwił że dobrze się czuję i wogóle i wysiadłam na drugim przystanku bo nie mogłam na dziadka patrzeć jak nim targało... przesiadłam sie w inny tramwaj poprostu...
No szok normalnie

a waga no cóż jakos ostatnio się nie ważyłam a będzie pewnie z 5 kilosów wsumie

Mnie jak dotąd jeszcze nikt nie przepuscił w kolejce a brzuszek mam spory. A raz nawet jak stałam w dłuuugiej kolejce do spowiedzi to taka pani po 50 z zaciętym wyrazem twarzy i zamaszyście namalowanymi brwiami - wepchała się przede mnie mrucząc że ona u stała, mało mi brzucha nie zgniotła - nic się nie odezwałam

Uff, znalazłam też koleżanki które i po 5 kilo przytyły :-) Bo już się martwiłam że tylko ja tyle przytyłam do 20 tygodnia, zobaczymy jak to będzie dalej z nami :-D w święta śniło mi się że urodziłam 5 kilowego dzidziusia :szok: muszę przestać jeś kolacje o 11 tylko co dzidzia na to powie jak się dopomina :-D

A u mnie 20 tydz. +2kg :-)
Jestem w szoku bo z Adamem utyłam niecałe 30kg :szok: i teraz aż sie bałam wejść na wagę ale na szczęście nie jest źle.

reklama
A u mnie 20 tydz. +2kg :-)
Jestem w szoku bo z Adamem utyłam niecałe 30kg :szok: i teraz aż sie bałam wejść na wagę ale na szczęście nie jest źle.
Hej ja z pierwszym synkiem tez przytyłam niecałe 30 kg:no:i teraz widze sama po sobie ze wolniej tyje niz w pierwszej ciązy .
ewusiek mam pytanie jak wyglądało twoje ciało po pierwszym dziecku tzn.rozstepy zwiotczałe cialo i skóra na brzuchu??bo mi takie cos zostalo niestety.Chciałbym wiedziec czy twoje ciało zmieniło sie:-)

Do góry