reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tsh początek ciąży

reklama
Byłam u tego endokrynologa przepisala mi eutyrox 50, 4 dni pol tabletki później cala, pytała co tam późno przyszlam , to mówiłam,ze szukalam gdzie mnie przyjmą nigdzie nie chcieli szybciej dopiero tu,a gin tez mówił,ze mam sie nie przejmować tsh

Hej kobitki:) mogę się przyłączyć? Mam pytanie czy któraś z was ma nadczynność tarczycy w ciąży i bierze thyrosan? Mi lekarz go przepisał w dużych dawkach bo mam złe wyniki i teraz się stresuje czy maluszkowi nie zaszkodzi:(

Hej kobitki:) mogę się przyłączyć? Mam pytanie czy któraś z was ma nadczynność tarczycy w ciąży i bierze thyrosan? Mi lekarz go przepisał w dużych dawkach bo mam złe wyniki i teraz się stresuje czy maluszkowi nie zaszkodzi:(

Jak zaszłam w ciąże tsh poszło w dół . Ogólnie mam nadczynność gravesa basedowa. Pierwszy wynik tsh przed ciąża 1.1 a jak zaszłam to w 4tyg miałam 0,4 czyli poniżej normy ale ft3 i 4 w normie . Po 2 tyg kontrola i dalej tsh poniżej ale reszta w normie. Lekarz powiedział ze jeśli pozmieniają się ft3 i 4 to dostanę leki. Także lekarz wie co robi. Jeśli Twoje wyniki są fatalne to lek pomoże . Napewno dziecku nie zaszkodzi .

Też mam gravesa basedowa, ponad dwa lata wyniki były w porządku w tym 1,5 roku bez leków. Moje ostatnie tsh to 0.011 (0.27-4.2), ft3 10.37 ( 2-4.40) a ft4 4.04 (0.93-1.7). Jak je zobaczyłam to się załamałam bo się dobrze czułam. Teraz na lekach się gorzej czuje:( Dzisiaj ide do ginekologa na pierwszą wizytę, zobaczymy co on na to.

Też mam gravesa basedowa, ponad dwa lata wyniki były w porządku w tym 1,5 roku bez leków. Moje ostatnie tsh to 0.011 (0.27-4.2), ft3 10.37 ( 2-4.40) a ft4 4.04 (0.93-1.7). Jak je zobaczyłam to się załamałam bo się dobrze czułam. Teraz na lekach się gorzej czuje:( Dzisiaj ide do ginekologa na pierwszą wizytę, zobaczymy co on na to.

A robiłaś ostatnio traby może ?

reklama

Bardzo ważne teraz zbić ft3 i ft4 także bierz thyrosan bo to niebezpieczne dla dzidzi z takimi wynikami. Ważne tez oznaczenie trab bo one potem przenikają do łożyska i najlepiej jeśli są nisko

Do góry