reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tsh początek ciąży

reklama
O widzisz, jak nie zapomne to zapytam mpjego endokrynologa może poleci mi jakieś witaminy bez jodu bo mam nadczynność. Pewnie większość ma w swoim składzie jod.

Ja byłam teraz u Endo w środę i nie można z jodem. Tez mam nadczynność i zapytałam jej czy z mała dawka można a ona powiedziała ze nie ma opcji . Miałaś nadczynność przed ciąża ?

Nadczynność wyszła mi po ciąży, ok 2 lat na lekach i 1.5 bez lekówm. A teraz znowu daje o sobie znać. A znasz jakieś witaminy bez jodu?

Nadczynność wyszła mi po ciąży, ok 2 lat na lekach i 1.5 bez lekówm. A teraz znowu daje o sobie znać. A znasz jakieś witaminy bez jodu?

Moja gin skomponowała mi witaminy , b complex , D 2000 j, dha, kwas foliowy. Taki miałam zestaw jak byłam na pierwszej wizycie w ciąży. Moje tsh poleciało w dół . Ciąża stracona ale nie przez tsh. Teraz robiłam kontrole wyników jak już beta spadła i tsh 0.10 i podwyższone ft3 wiec dostałam leki ;(

Przykro mi:( ja dzisiaj robiła wyniki i zobacymy co tam wyjdzie bo strsuje sie tymi lekami chociaż lekarze mnie uspokajają, że są bezpieczne. Ta tarczyca to jednak upierdliwe dziadostwo, u mnie mama choruje, kedyś babcia więc wiedziałam że kiedyś przyjdzie na mnie pora tylko myślałam że o wiele później. A co bierzesz? Ja teraz thyrosan a kiedyś thyrozol.

Przykro mi:( ja dzisiaj robiła wyniki i zobacymy co tam wyjdzie bo strsuje sie tymi lekami chociaż lekarze mnie uspokajają, że są bezpieczne. Ta tarczyca to jednak upierdliwe dziadostwo, u mnie mama choruje, kedyś babcia więc wiedziałam że kiedyś przyjdzie na mnie pora tylko myślałam że o wiele później. A co bierzesz? Ja teraz thyrosan a kiedyś thyrozol.

Mi chciała dać thyrosan ze względu na to ze chce się szybko starac ale doszłyśmy do wniosku ze za miesiąc mam kolejna wizytę i na niej będę wiedzieć jakie mam wyniki z genetyki i czy tarczyca się uspokoiła także wtedy podejmiemy decyzje o thyrosanie. Biorę thyrozol w małej dawce bo przed tydzień mam brać 10 mg a potem 5. Ja mam w pakiecie gravesa i to on mi buntuje tarczyce ;(

reklama
Też mam gravesa, wyniki jeszcze ponad norme i w piątek ponownie musze zrobić badania pewnie dalej będą podwyższone bo coś wolno spadją

Do góry