reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko - zwariowałam?

Rozumiem. Ja też mam trochę strach jak rodzina zareaguje, bo póki co nikt nie wie, ale uznałam, że za bardzo pragnę kolejnego dziecka żeby się przejmować.
W jakim wieku są Twoje dzieci?
To pytanie do niej. Chyba chodziło o to, że byłam według niej za młoda. Miałam 21 lat, a mąż 22
Dodam, że mieliśmy już wtedy własne mieszkanie, owszem studiowaliśmy ale też i pracowaliśmy

reklama
To już duże dzieciaki, moje mają 2 i 4. [emoji846]
Rób co Ci serducho podpowiada i będzie dobrze. [emoji123][emoji110]

Tak. Szczególnie, że my je wychowujemy trochę po staremu i generalnie one już mają swój świat, swoich kolegów :p Syn to już właściwie dom traktuje jak hotel :D Córka prawie też

Ja zawsze chciałam małą różnicę wieku, nawet rok po roku. [emoji16] Jak urodziłam syna to stwierdziłam, że jednak wolę co dwa lata.

Ja zawsze chciałam małą różnicę wieku, nawet rok po roku. [emoji16] Jak urodziłam syna to stwierdziłam, że jednak wolę co dwa lata.

Ja zawsze chciałam małą, ale po urodzeniu syna - nie było nas w naszej ocenie stać na drugie dziecko, a córka to HNB i WWO więc do dzisiaj jest bardzo ciężko ;) i to sprawiło, że w ogóle zakopałam myślenie o kolejnych dzieciach. A teraz w sumie wszystko jest ideolo, poza tą różnicą wieku bo to mnie trochę przeraża szczególnie w kontekście różnicy po między najstarszym, a najmłodszym :D

Ja sobie wymyśliłam, że fajnie by było co dwa lata mieć dzieci. No bo dwójkę już tak mam i dobrze się dogadują to trzecie też tak. Ale będzie teraz trzy lata i też będzie okej. U Ciebie też będzie dobrze. Jak dorosną to się tą różnica zatrze. [emoji846]
Ja zawsze chciałam małą, ale po urodzeniu syna - nie było nas w naszej ocenie stać na drugie dziecko, a córka to HNB i WWO więc do dzisiaj jest bardzo ciężko ;) i to sprawiło, że w ogóle zakopałam myślenie o kolejnych dzieciach. A teraz w sumie wszystko jest ideolo, poza tą różnicą wieku bo to mnie trochę przeraża szczególnie w kontekście różnicy po między najstarszym, a najmłodszym :D

reklama
Ja sobie wymyśliłam, że fajnie by było co dwa lata mieć dzieci. No bo dwójkę już tak mam i dobrze się dogadują to trzecie też tak. Ale będzie teraz trzy lata i też będzie okej. U Ciebie też będzie dobrze. Jak dorosną to się tą różnica zatrze. [emoji846]
U mojego męża się nie zatarła. W sumie patrząc po moich rodzicach też nie. Tzn. kontakt jest, lubią się. Ale to nie są wspólne koncerty i przeżywanie tego "samego" na tym samym etapie. Najlepiej byłoby się zdecydować wtedy od razu na 4 :D ale moja mama tego nie przeżyje ha ha

Do góry