reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko - zwariowałam?

Nie jest tak źle z taką różnica. U mnie między pierwszym a drugim 20 miesięcy, między drugim a trzecim też 20 miesięcy 🙂 uważam, że to całkiem fajna przerwa. Starszaki bardzo fajnie razem się bawią. Co prawda, masz więcej zdjęć jako mama bo dwa maluchy trzeba ogarnąć. Ale i tak wg mnie fajnie
Dla dzieci super, to prawda. Moje są nierozłączne mimo wiecznych kłótni i bijatyk 😅 gorzej z rodzicami 😁
Chociaż serce się raduje jak ich widzę, są naprawdę zżyci i nie wyobrażam sobie jakbym miała mieć jedynaka. No, ale roboty jest i wieczny hałas.

reklama
Dla dzieci super, to prawda. Moje są nierozłączne mimo wiecznych kłótni i bijatyk 😅 gorzej z rodzicami 😁
Chociaż serce się raduje jak ich widzę, są naprawdę zżyci i nie wyobrażam sobie jakbym miała mieć jedynaka. No, ale roboty jest i wieczny hałas.
O tak. U nas też wieczny hałas. I wszędzie zabawki 😁

No nie ma co ukrywać, jak wszystko, tak i kwestia małej różnicy wieku ma swoje minusy. Ale ma też plusy. Zależy czego dana osoba oczekuje i jaki temperament i charakter mają dzieci. U nas póki co się taka różnica sprawdza 🙂

@frez.ja1987 jak tam u Was? Jak sobie radzicie?
Średnio. Jestem z młodym drugi raz w szpitalu. Wcześniej zapalenie płuc, teraz wirus rsv 😔 od porodu w domu byłam najpierw 5 dni, później tydzień.

Natomiast jeżeli chodzi i kwestie organizacyjne w domu to nie jest źle. Trzy dni byłam całkiem sama z trójką i wydaje mi się, że świetnie sobie daliśmy radę 🙂

Średnio. Jestem z młodym drugi raz w szpitalu. Wcześniej zapalenie płuc, teraz wirus rsv 😔 od porodu w domu byłam najpierw 5 dni, później tydzień.

Natomiast jeżeli chodzi i kwestie organizacyjne w domu to nie jest źle. Trzy dni byłam całkiem sama z trójką i wydaje mi się, że świetnie sobie daliśmy radę 🙂
Niestety też to przerabiałam. Tzn. ze średnią. Ledwo wyszłyśmy ze szpitala i dostała zum. Leżałyśmy 2 tygodnie i już wariowałam, bo miałam roczniaka w domu, który ciężko rozłąkę przechodził. Do tego połóg, hormony. Wyszłyśmy i miała biegunkę z krwią, znowu zum, znowu szpital na 2 tygodnie. Także początki ciężkie plus duże problemy z kp.
Zdrówka dla Was! Będzie tylko lepiej.

Niestety też to przerabiałam. Tzn. ze średnią. Ledwo wyszłyśmy ze szpitala i dostała zum. Leżałyśmy 2 tygodnie i już wariowałam, bo miałam roczniaka w domu, który ciężko rozłąkę przechodził. Do tego połóg, hormony. Wyszłyśmy i miała biegunkę z krwią, znowu zum, znowu szpital na 2 tygodnie. Także początki ciężkie plus duże problemy z kp.
Zdrówka dla Was! Będzie tylko lepiej.
Dzięki 😘 mam nadzieję, że w końcu wyjdziemy na prostą 🙂

Słuchajcie dziś 27 dc. Zrobiłam test (czułość 25, bo źle spojrzałam i wzięłam nie ten co chciałam) i widzę na nim cień drugiej kreski. [emoji33] Czy tylko ja to widzę?
IMG_20211004_070056.jpeg
IMG_20211004_070049.jpeg

reklama
Do góry