reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
weroniczka - znam to paskudztwo i powiem ci że ja nie pozwalam kategorycznie na oglądanie badziewia! U nas króluje Disney Junior choć coraz więcej głupoty w telewizji - moje dzieci same nawet nie włączą sobie czegoś głupiego. Chyba znają mnie za dobrze - że zaraz bym wpadł i telewizor na amen wyłączyła...Absolutnie się nie nadaje!! W Anglii moda na tego Ben 10 tak z 2 lata temu była i teraz jakoś nie widuję dzieci - ale rodzice tutaj 2-3 latkom puszczają...masakra normalnie:no:

No to w poniedziałek robię awanturę w przedszkolu. Bo tego już zbyt wiele. Jak zgłaszało sie rok temu że dzieci po scubidoo boją się potem to obiecali że nie będą tego puszczać. I co? Puszczają dalej. Teraz ten ben 10 w paczce. Ja wiem że pewnie nauczycielki nawet nie wiedziały o tym bo to rada rodziców teraz kupuje ale powinny sie tym zainteresować. Ach... Trudne jest życie mamy myślącej niezgodnie z obecną modą i nie liczącej się z mediami itp.

u mnie w szkole jak puszczaja jakis film dzieciom to najpierw kilka dni przed pisza kartke do rodzicow z opisem jaki to film bedzie i jesli mialabym cos przeciwko to moge skontaktowac sie ze szkola zeby moje dziecko nie bralo w tym udzialu. Zreszta ze wszystkim tak jest, to jest multi kulturowa szkola i czasem celebruja jakies hinduskie swieto w celu zapoznania sie ze zwyczajami ogolnoswiatowymi i zawsze pisza wczesniej co bedzie, jaki obrzadek, rytual i czy zezwalam dziecku na wziecie jednorazowego udzialu. Ostatnio np. mieli Divali - swieto hinduskie i czescia zapoznania sie z obrzedami byla kropka z henny na czole - oczywiscie nie mialam nic przeciwko ale dobrze ze wczesniej uprzedzaja i mam prawo wyboru.

No i to jest słuszne. Bo inaczej rodzice nie mają pojęcia co robiąich dzieci a niektórym rodzicom na tym zależy. Dla mnie jest bardzo ważne co oglądają moje dzieci.

to ja moze odmienne zdanienie
weroniczka - moj mati niewiele starszy od Twojego - ben 10 lubi i oglądał - nie mam nic przeciwko figurkom z tymi postaciami - czy bluzkom i innym z aplikacjami - to jest modne wsród dzieciaków i kto o tym nie słyszał:cool2:...bajki oglądał przy nas - nie broniło się a tłumaczyło-teraz sam ma faze ze nie chce tego oglądać---jezeli lecą bajki to mini mini......moze jestem pobłażliwym rodzicem a moze rozumiem fascynacje tego wieku------wierze w moje dziecko i w jego umiar:sorry2:............................nie zlinczujecie mnie?????:-p:sorry2:--------------a moja córcia jest wielbicielką horrorów i tez jej pozwalam---nie wydaje mi się zeby to wpływało na jej psychike--ale gdyby tak było to pewnie bym zareagowała;-)---------------a co myśli Twój synek na temat ben 10???
a w ogóle ide--- nie zauważacie mnie---nie czytacie:sorry2::-Dczuje się pomijana:cool2::-D

Hana - tak jest! wlasnie celowo na Ciebie uwagi nie zwracamy i specjalnie nie czytamy!
Jesli chodzi o ogladanie filmow to wiesz kazdy rodzic ma swoje podejscie, swoj wlasny model wychowaczy, wazne zeby pracowal w kazdym indywidualnym przypadku.

Mam do Was pytanie dziewczyny. Znacie bajkę Ben 10? Uważacie że jest to bajka nadająca się dla 4- 5 latka? Moim zdaniem ani odrobinę. Te straszne potwory, które w niej występują. Mój Tadzio dostał na mikołaja w przedszkolu grę z tymi potworami. Jak dla mnie jakas masakra. Jak na moje wychowanie to już same te postaci nie nadają się dla takich maluszków a co dopiero bajka.

mam to samo zdanie i mi też zależy na tym ,żebym wiedziała co moje dzieci oglądają
..kiedy Domi przyniósł jakiegoś gormita czy coś z przedszkola bo Mu kolega dał..kazałam Mu sie przyjrzeć i sam zdecydował ,żeby to poszło w kosz..

Majqa
czyli będziesz mamą 2+2 ;-)

Pawimi
witaj weekendowo:)

Hana
gdziekolwiek pójdziesz ----> znajdę Cie i przytargam na wątek:-p
ja Cię linczować nie będę --> przez wzgląd na sympatię do Cię :-)

Weronczka
a jak podłoga ?

Joaś
?????????

Sempe????????

Lenka?????????

Madlen??????????

Natka?????????????

Vivien???????????

Zuza - dodaj jeszcze przepis na ta zupke gulaszowa bo zapomnialas.

Wlasnie - wszystkie leniwe prosze odmeldowac sie! Mama wzywa :-D

reklama
a w ogóle ide--- nie zauważacie mnie---nie czytacie:sorry2::-Dczuje się pomijana:cool2::-D
żartowałam oczywiście---- nigdzie nie ide - przykułam się do kaloryfera ----zrozumiany żart - co?:confused::-D:baffled:

czesc mamusia---no własnie mi o to chodzi zeby wiedzieć tez co dziecko o tym sądzi:tak:----czytałąm ze wyjscie się udało - super!!! zakochana para............... tralalala
pawimi - oczywiście - ze kazdy rodzic decyduje jak wychowuje---i mądre z Was babeczki;-)

ide na kawku---wprawdzie wieczorem to już zubrzyk być powinien:-D

Do góry