reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
weroniczka - znam to paskudztwo i powiem ci że ja nie pozwalam kategorycznie na oglądanie badziewia! U nas króluje Disney Junior choć coraz więcej głupoty w telewizji - moje dzieci same nawet nie włączą sobie czegoś głupiego. Chyba znają mnie za dobrze - że zaraz bym wpadł i telewizor na amen wyłączyła...Absolutnie się nie nadaje!! W Anglii moda na tego Ben 10 tak z 2 lata temu była i teraz jakoś nie widuję dzieci - ale rodzice tutaj 2-3 latkom puszczają...masakra normalnie:no:

No to w poniedziałek robię awanturę w przedszkolu. Bo tego już zbyt wiele. Jak zgłaszało sie rok temu że dzieci po scubidoo boją się potem to obiecali że nie będą tego puszczać. I co? Puszczają dalej. Teraz ten ben 10 w paczce. Ja wiem że pewnie nauczycielki nawet nie wiedziały o tym bo to rada rodziców teraz kupuje ale powinny sie tym zainteresować. Ach... Trudne jest życie mamy myślącej niezgodnie z obecną modą i nie liczącej się z mediami itp.

u mnie w szkole jak puszczaja jakis film dzieciom to najpierw kilka dni przed pisza kartke do rodzicow z opisem jaki to film bedzie i jesli mialabym cos przeciwko to moge skontaktowac sie ze szkola zeby moje dziecko nie bralo w tym udzialu. Zreszta ze wszystkim tak jest, to jest multi kulturowa szkola i czasem celebruja jakies hinduskie swieto w celu zapoznania sie ze zwyczajami ogolnoswiatowymi i zawsze pisza wczesniej co bedzie, jaki obrzadek, rytual i czy zezwalam dziecku na wziecie jednorazowego udzialu. Ostatnio np. mieli Divali - swieto hinduskie i czescia zapoznania sie z obrzedami byla kropka z henny na czole - oczywiscie nie mialam nic przeciwko ale dobrze ze wczesniej uprzedzaja i mam prawo wyboru.

No i to jest słuszne. Bo inaczej rodzice nie mają pojęcia co robiąich dzieci a niektórym rodzicom na tym zależy. Dla mnie jest bardzo ważne co oglądają moje dzieci.

to ja moze odmienne zdanienie
weroniczka - moj mati niewiele starszy od Twojego - ben 10 lubi i oglądał - nie mam nic przeciwko figurkom z tymi postaciami - czy bluzkom i innym z aplikacjami - to jest modne wsród dzieciaków i kto o tym nie słyszał:cool2:...bajki oglądał przy nas - nie broniło się a tłumaczyło-teraz sam ma faze ze nie chce tego oglądać---jezeli lecą bajki to mini mini......moze jestem pobłażliwym rodzicem a moze rozumiem fascynacje tego wieku------wierze w moje dziecko i w jego umiar:sorry2:............................nie zlinczujecie mnie?????:-p:sorry2:--------------a moja córcia jest wielbicielką horrorów i tez jej pozwalam---nie wydaje mi się zeby to wpływało na jej psychike--ale gdyby tak było to pewnie bym zareagowała;-)---------------a co myśli Twój synek na temat ben 10???
a w ogóle ide--- nie zauważacie mnie---nie czytacie:sorry2::-Dczuje się pomijana:cool2::-D

Hana - tak jest! wlasnie celowo na Ciebie uwagi nie zwracamy i specjalnie nie czytamy!
Jesli chodzi o ogladanie filmow to wiesz kazdy rodzic ma swoje podejscie, swoj wlasny model wychowaczy, wazne zeby pracowal w kazdym indywidualnym przypadku.

Mam do Was pytanie dziewczyny. Znacie bajkę Ben 10? Uważacie że jest to bajka nadająca się dla 4- 5 latka? Moim zdaniem ani odrobinę. Te straszne potwory, które w niej występują. Mój Tadzio dostał na mikołaja w przedszkolu grę z tymi potworami. Jak dla mnie jakas masakra. Jak na moje wychowanie to już same te postaci nie nadają się dla takich maluszków a co dopiero bajka.

mam to samo zdanie i mi też zależy na tym ,żebym wiedziała co moje dzieci oglądają
..kiedy Domi przyniósł jakiegoś gormita czy coś z przedszkola bo Mu kolega dał..kazałam Mu sie przyjrzeć i sam zdecydował ,żeby to poszło w kosz..

Majqa
czyli będziesz mamą 2+2 ;-)

Pawimi
witaj weekendowo:)

Hana
gdziekolwiek pójdziesz ----> znajdę Cie i przytargam na wątek:-p
ja Cię linczować nie będę --> przez wzgląd na sympatię do Cię :-)

Weronczka
a jak podłoga ?

Joaś
?????????

Sempe????????

Lenka?????????

Madlen??????????

Natka?????????????

Vivien???????????

Zuza - dodaj jeszcze przepis na ta zupke gulaszowa bo zapomnialas.

Wlasnie - wszystkie leniwe prosze odmeldowac sie! Mama wzywa :-D

reklama
a w ogóle ide--- nie zauważacie mnie---nie czytacie:sorry2::-Dczuje się pomijana:cool2::-D
żartowałam oczywiście---- nigdzie nie ide - przykułam się do kaloryfera ----zrozumiany żart - co?:confused::-D:baffled:

czesc mamusia---no własnie mi o to chodzi zeby wiedzieć tez co dziecko o tym sądzi:tak:----czytałąm ze wyjscie się udało - super!!! zakochana para............... tralalala
pawimi - oczywiście - ze kazdy rodzic decyduje jak wychowuje---i mądre z Was babeczki;-)

ide na kawku---wprawdzie wieczorem to już zubrzyk być powinien:-D

Do góry