reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
hej dziewczynki
pozwólcie ze się tylko przywitam ---ale jestem tak leniwa:confused: ze nie mam siły na pisanie:-D

mikołaj---hmmmm---mati dostał rózgę:-D był wielce zdziwiony---myslal cwaniak ze wyłudzi zabawke w tygodniu a pozniej jeszcze miki---ale umowa była -jak teraz to nie miki-węszył po całym domu i stwierdził ---ze jak to---nawet nic do ubrania nie dostał:-D-a dodatkowo w lidlu próbował już na zajączka wycyganić prezent:sorry2:

sorki za dzisiejsze samolubstwo ale padam na cyce:cool2:

na podloge bym nie radzila bo moze zrobic sie sliska, sama kiedys mialam przykre z tym doswiadczenie, meble owszem ale do parkietu sama woda z octem starcza, moze pare kropelek jakiegos olejku aromatycznego i wsio.

Dzięki. Mój mąż tak zabrudził parkiet w czasie remontu że szok. Długo trawło zanim dał się przekonać że trzeba go zakryć kartonami żeby się nie niszczył :(

tak to czasem bywa ze panowie wiedza lepiej i nie pozwalaja sobie wytlumaczyc dopoki pierwsze szkody nie sa widoczne.

Jestem i ja! Marys spijak mysz na pudle wiec co chwile latam ja przytulac ale jestem :-)

Weroniczka, Pawimi ja tez znam to haslo "eeeeee nie trzeba" a potem pochlapane, zadrapane...faceci po prostu!

Katrina wielki Twoj Kubus!!! Moja Marysia wczoraj wazona to 7200g ma dopiero ale ona mala przy porodzie 3000g miala

Jakie nie czytamy! Nie zawsze czlowiek ma cos do powiedzenia w tym temacie to sie nie odzywa. Powinnismy do adminow pismo wystosowac ze obok przycisku "dziekuje' powinnobyc jeszcze przeczytalam ;-) :-D

No a żeby było smieszniej teraz mój szanowny mąż chodzi i psiczy że nie może patrzeć na tą podłogę taka jest ochydna. Ale nawet nie próbuje mu powiedzieć a nie mówiłam bo się śmiertelnie obrazi. Chłopy :-)

reklama
Zuzia - spore to moje małe chłopię, nie mogę zaprzeczyć, położna przy każdej wizycie mi to powtarza. Alinka mniej więcej w jego wieku ważyła 7140g.
Wielokrotnie słyszałam, że chłopcy są więksi, ale teraz to widzę na własne oczy.

Pawimi - Zuzia pięknie rozpoczęła nasza książkę kucharską, dodaj proszę tam swoje super przepisy. Plissssss

Byłam na wywiadówce, było to dla mnie bardzo ważne spotkanie, bo chciałam się dowiedzieć jak Alinka się czuje w klasie, jak się zachowuje, jak ją traktują inne dzieci, czy nie ma problemów z nauką na lekcji, itd.
Same pozytywne informacje co mnie cieszy. Dowiedziałam sie również, że polskie dzieci (jest ich 3 w klasie) mają codziennie dodatkowo 30 min. angielskiego, w ramach normalnych godzin lekcyjnych, a oprócz tego oni sie jeszcze uczą języka irlandzkiego.
Pawimi - może stąd u Alinki fakt posługiwania się swoim językiem, bo może to jest taki zlepek tych języków. Ale daje sobie rade i to jest najważniejsze. Ja tez to widzę, bo jak ostatnio siedziałam z Alinką nad zadaniem, to widziałam, ze szybciutko łapie o co chodzi - tylko warunek, nie mogę z nia siadać do lekcji jak jest bardzo zmęczona, bo to nie ma sensu. Nie skupia się nad nauką, nie chce jej się myśleć i się denerwuje.

Ostatnia edycja:
Do góry