reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
Bedismall, Weroniczko ja tez ze wszystkim jestem sama,
M ciagle pracuje za granicą, w Pl jest tylko w weekend,
ale zawsze jest wtedy cos do zrobienia, , tak, ze wszytsko na mojej głowie

Ja własnie siedzę i obmyślam menu. I normalnie już mi łeb od tego peka :baffled::baffled::baffled::baffled: A jeszcze bardziej będzie bolał jak zrobie listę zakupów i będe musiał za wszystko zapłacić :confused::confused::confused::confused::confused:

witam:-)
Weroniczka - ale się cieszę że Hanusia tak dobrze się miewa - oby tak dalej! weny twórczej życzę, dużo siły i super promocji w sklepach:tak: ja muszę pomyśleć nad wypiekami na urodzinki Hanki i całą resztą - wprawdzie ma dopiero 5 maja, ale gości zapraszamy w ten weekend bo emek nie będzie miał potem wolnego.
kate, Bedismall - powodzenia w organizacji! może jak mężowie nie mogą to ktoś inny znajdzie się do pomocy?
sempe - zdrówka dla dzieciaczków - jest szansa że do majówki wyzdrowieją?
katrina - to rzadko się widzisz z córką:sorry2: tak to jest jak pociechy dorastają...
majqa - &&&&& może synek już po drugiej stronie, co?
mama - czytam o Twoim ogrodzie i czuję że się śmiejesz od ucha do ucha z tej radości:tak: u nas na podwórku też się zmienia, mniej spektakularnie, ale trawka rośnie, a krzaczki puszczają listki, lada moment będzie zielono:tak:
Wisieńka - oby ten czas bez emka minął spokojnie &&&&

za nami kolejny słoneczny dzień, powyciągaliśmy w końcu rowerki dla dzieci, hulajnogę, emek rozłożył trampolinę, jest mała zjeżdżalnia, więc dziewczyny mają zajęcie.Sama dzisiaj poskakałam na trampolinie;-) super sprawa - tyle, że moje piersi pełne mleka tych szaleństw nie akceptują:-D

witam sie i ja po dluzszym milczeniu, widzialam ze juz mnie kilka babek nawolywalo wiec czuje sie w obowiazku ujawnienia znakow zycia ;-) Cos tam trolowalam cichaczem ale co rozpedzilam sie ze napisze kilka slow to musialam wracac do zajec. Oczywiscie ze w ten miniony weekend imprezowalismy jak zwykle. Mielismy gosci - kuzynostwo mojego meza ktorzy spedzili z nami sobote i niedziele. Stanelam na glowie jak na prawdziwa burzujska pania domu przystalo i odwalilam dwudniowe menu podejzewam podobnej rangi jak Weroniczka obmysla na komunie :-D az maz stwierdzil ze chyba przesadzilam z iloscia i rozmaitoscia jedzenia chociaz on lubi sobie pojesc.
No ale dosc przechwalania sie, w niedziele wieczor bylam tak padnieta ze zasnelam o 20 na kanapie. Dzisiaj mnie jeszcze nogi bola ze stania przy garach.

Czytalam o malej bohaterce, niesamowite jest dzialanie Tego na gorze no i sila modlitwy, bo wiele ludzi zjednoczyl w modlitwach za ta mala istotke. Wierze ze bedzie dobrze, widzialam jej fotke - sliczna jest i wyglada na spora wieksza niz pewnie jest w rzeczywisci.

Sempe - noz kurcze to jakas plaga egipska ta ospa :sorry2: zycze zdrowia!!!

Mamusiu - ogrod jest, kwiatki sa to i rogal na Twojej "twarzy" przyklejony na stale :-D
Bedi - dobrze ze jestes i kurcze...no nie wierze ze to juz, juz....a Majqa to juz kompletnie na sekundach leci :szok:
Katrina no niestety znam to uczucie bycia daleko od doroslego dziecia, nic przyjemnego ale coz, takie to zycie.
Patik - synek cudowny, nie porozbijaj tych pojemnikow na mleko :-D i widze ze wy tez wiosna sie cieszycie na calego. A u mnie pogoda psikusa zrobila i w piatek sypal snieg...tak, po dniach fajnego juz ciepla temp. spadla do minus 3 stopnie i bylo paskudnie. Na szczescie dzis ciepelko powrocilo. Mam nadzieje ze juz zostanie bo w drugiej polowie kwietnia to my zwykle juz lodkujemy w jeziorze a nie odsniezamy chodniki przed domem.
Hana, madlen - pozdrowionka no i witam tez nowe mamusie.
Lece sobie piwko zapodac po ciezkim poniedzialku i jakies zatyczki do uszow bo syn na saksofonie cwiczy ha ha

jestem ..
przyjaciel mi sie pochorował :-(wczoraj pod wieczór Bono dostał biegunki...w nocy doszły wymioty + biegunka a rano to już sama żółć i biegunka z krwią ....:szok:
masakrycznie się bałam o Niego ,tak bardzo Go kocham!!!!
rano pojechałam do apteki po stoperan ,ale tego psiakom dawać nie wolno ...weterynarz dopiero od 12 przyjmuje..a ja na 10 miałam klientkę na pedi i drugą na zabieg...
więc pojechałam i po 14 wyjechałam z pracy ..szybko do domu po Bono i do weterynarza..wcześniej zadzwoniłam ,powiedziałam jakie objawy i babeczka była gotowa na naszą wizytę ---> dostał 3 zastrzyki i ciut odżył bo po powrocie wypił 2 miski wody..teraz śpi wymęczony..
mój kochany biedaczek ;(

pisałam też smski do EWUNIAF--> nie jest w szpitalu ,ale średnio się czuje...jak tylko da radę to wleci do nas na bb...tymczasem wszystkie nas pozdrawia;)

Pawimi,Bedii
tak ,tak ,u mnie rogal jak tylko moge na ogrodzie podziergać :-)

Katrina
jak ząbki?:-p

Hana
????:sorry2:

Kate
Ty sama ,ale świetnie dajesz sobie radę ..tak jak nasza Zuzinka -->bo Wy jeden charakter jesteście :tak:

Sempe
mówisz,że padłas po koncercie czy ...na koncercie ??:-D

Majqa
?????????????????:szok::-D czyżby czyżyk ????:-p

idę ryć w szafkach za słodkim --->@ posiadam :-D

Ostatnia edycja:
A do mnie to już nic mamusiu tak?:cool::cool::cool:

Biedny Bono. Oby już mu było lepiej.

Pawimi sytuacja z Hanią dała nam " pokaz" jak wielką siła jest modlitwa. To było niesamowite doświadczenie. W każdym wymiarze. A Hania dziś była karmiona piersią :-) :-) Taka to dzielna babeczka ;-)
Patik menu już prawie całe mam. Tylko mam jeszcze dylemat jaka zupę no i na przystawkę będzie sałatka z mieszaniny sałat, z pomidorami suszonymi domowej roboty szynką parmeńską. I to chyba dzieciom nie bardzo spasuje więc może dla nich coś innego zrobić. Jak myślicie?

Weroniczka
;-)
jak tak Twoja ?? zdrowi ?
baaardzo sie cieszę ,że Hanusia daje radę ..a jak już na (.)(.) jest to teraz nabierze ciałka ;))

Pawimi
Ty to imprezowa babka jesteś ;)

Patik,Madlen???

Wisieńka
jak tam po wyjeździe Pawła?

Moja familia zdrowa :-) Młode oglądają dobranockę a małż w pracy. Zaraz kładę do spania dzieciaczki i wyciągam maszynę do szycia bo mam kilka rzeczy do przeróbki ;-)

reklama
no mi by sie przydało parę rzeczy zmniejszyć ,ale nie znam tu dobrej krawcowej..
moj krasnale własnie poszły do góry ogarnąć pokoje i zaraz do spania.
dobrze,że są zdrowi...moje też narazie...piszę narazie bo u Zu w szkole panuje jelitówka ..oby nie złapała:eek:

Do góry