reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Transfer i betaHcg

Czy jeszcze ktoś tu bywa?
Mam pytanie, wczoraj byłam na kontroli w 6 dpt 5dniowej blastocyty. Transfer na cyklu sztucznym, wykonane również AH było. Nasza opiekun pacjenta mówiła, aby się nie przejmować wynikiem w 6 dniu po transferze, że "dzień sądu" będzie w 9dpt, wczoraj pytałam się pielęgniarek w klinice przy badaniu również i to samo mówiły, że jak będzie pozytywna to można się lekko uśmiechnąć, ale jak negatywna to nie płakać, że wszystko okaże się w 9dpt. Po wynikach zadzwonił lekarza z konsultacją i niestety powiedział, że szansa niewielka. Beta niby powinna być już koło 5. Lekarz jest jedyną osbą, która powiedziałą, że niestety koniec, chociaż każe powtózyć w sobotę badanie.
Powiedzcie mi, czy tylko niepotrzebnie nastraszył i zasmucił, czy szanse rzeczywiście bliskie 0?
Przy blastce nawet w 5 dpt moze już wyjść beta ale nie musi. Ja bym jeszcze nie skreślała tego transferu. Jeżeli w 9 dpt będzie negatywna to już nie ma co się łudzić.

reklama
myślisz? nie tracić nadziei? niby w internetach piszą 50/50, że te 6pdt do jest dość szybko na sprawdzanie, nawer 5cio dniowej blastki.... w sobotę będzie 9dpt, wtedy III sprawdzanie, ostatnie.
Przy moim transferze testy wychodziły mi z bladą kreska 7 dpt. Nie wiem czy wyszłyby 6. Czekaj do soboty i myśl pozytywnie chociaż wiem,że ciężko.

Do góry