reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Toruń

reklama
dziewczyny czytacie czasem na babyboom te opisy rozwoju pogrupowane miesiącami, ja czytałam dziś z ciekawości i stwierdzam, może niesłusznie dla was, że ten co je pisał przesadza czasem i to grubo.....

według tych opisów powinnam za miesiąc nauczyć Tomka grać w bierki i warcaby powinien już bawić się abstrakcyjnie czyli np. bawimy się w przychodzi piesek do lekarza
znać 50 słów i łączyć je w proste zdania - nie wiem może wasze takie zdolne??? :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2: ale moje ma 20 miesięcy i może z 13 słów słowopodobnych czasem powie - no poza tata które wychodzi mu idealnie i halo a reszta zapomnij ja nie wiem może mój syn jakiś zacofany ;/

Wszelki duch Pana Boga chwali :szok: odezwały się :rofl2:

... przestań Rechotku się stresować, ja zawsze sobie powtarzam wtedy, że każde dziecko to indywidualność :tak:

P.S. moja Blanka też powinna już raczkować, ale giba się tylko w przód i w tył jak pijany zając, a do przodu ani rusz :-p za to za rączki do chodzenia to pierwsza aż się rwie :laugh2:

hehehehe to wiesz ja nie wiem skąd oni te rady biorą ;/ kto to pisze wogóle ??? masakra jakaś :szok::szok::szok: 50 słów ma wymawiać ja nie piknę...nie ja się tym nie stresuje ale poczytałam dziś z ciekawości czy jest statystycznym dzieckiem i się okazało że jest do tyłu za murzynami, bo jak ma 20 miesięcy nie gra w bierki :D hahahahahahahha

... he, he, he musisz zacząć przyspieszony kurs co by nadrobić zaległości ;-):tak: swoją drogą to ja chyba jestem jakieś 28 lat za murzynami bo w bierki grałam może z raz w życiu i chyba bym nie potrafiła ;-):-p:laugh2:

Rechot Twój niunius ma 20 miesięcy a mój juz 2lata i 4 miesiące i nie mówi ani mama ani tata to dopiero zacofanie. Daj mi linka do tych statystyk.

reklama
Do góry