reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toruń

żeby nie było cytuje:
:rofl2:odkrywa pierwsze puzzle (dziecko pasjonują zabawy wymagające myślenia –potrafi na chwilę skoncentrować się na zabawie, odkrywa nowe możliwości – poznaje zgadywanki i jest zachwycone możliwościami konstrukcyjnymi, jakie dają klocki czy puzzle) - taaaaa mój synek i puzzle kumacie :D

:rofl2:Następuje eksplozja słów – dziecko zna ich około 50, zaczyna je łączyć w kilkuwyrazowe szeregi - taaaa nadaje trzynastozgłoskowcem :D

:rofl2:Pojawia się zdolność abstrakcyjnego myślenia – dziecko zaczyna bawić się w udawanie i wyobrażanie (nakryj je kocykiem, a okaże się, że... oto jesteście na nadmorskiej plaży) - nie wiem jak wy ale my bawimy się w loty rakietą na marsa :D spotykamy nawet inteligentne formy życia

:rofl2:Coraz bardziej sprawna pamięć pozwala dziecku na śpiewanie krótkich piosenek i recytowanie kilkuwyrazowych wierszyków - Tomek zna "kto ty jesteś - Polak mały"

nie mogę znaleźć tego o warcabach i bierkach ale chyba wam wystarczy tych mądrości co????

a jeśli twoje 19-21miesięczne dziecko tego nie potrafi - czas skakać z mostu :D :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
hehehehe to wiesz ja nie wiem skąd oni te rady biorą ;/ kto to pisze wogóle ??? masakra jakaś :szok::szok::szok: 50 słów ma wymawiać ja nie piknę...nie ja się tym nie stresuje ale poczytałam dziś z ciekawości czy jest statystycznym dzieckiem i się okazało że jest do tyłu za murzynami, bo jak ma 20 miesięcy nie gra w bierki :D hahahahahahahha

ło jejku rechot ja mam 32 i też nie umiem grać w warcaby i cierpliwości do bierek nie mam :-)))

Siema ja tylko na chwile bo strasznie zabiegana jestem :-( Mam prośbę-Mojej koleżanki z pracy córka bierze udział w konkursie ekologicznym, wygra jeśli uzyska odpowiednią ilość głosów-walka jest bardzo zacięta
7
Wystarczy zalogować się na stronie Gry dla dzieci oraz zabawy i piosenki dla dzieci online – Buliba.pl, po zalogowaniu wejść w galerie, woj. kujawsko- pomorskie,Toruń, przedszkole miejskie nr 11 im Tony Halika i oddać głos na obrazek (zielone tło- na obrazku trzy dziewczynki: dwie we fioletowych bluzeczkach a jedna w żółtej, słońce w prawym górnym rogu). Głosy można oddawać codziennie do poniedziałku. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Jak się ogarnę to napisze co u nas ;-)

Cześć,
Wypadłam już dawno z Waszego toruńskiego wątku i ciężko mi się tutaj jakoś wbić na nowo :(
Mam jednak wielką prośbą, biorę udział w konkursie First Bike.
Każdy z użytkowników forum może zagłosować jeden raz. Jeśli jeszcze nie głosowałyście i możesz oraz oczywiście chcecie;-) to proszę oddajcie głos na moje hasło. Tu jest strona do głosowania na hasła:GŁOSOWANIE - konkurs " Wygraj rowerek biegowy First BIKE lub odblaskową kamizelkę! " moje jest przedostatnie: Dwie nogi i dwa kółka - ja i First Bike to niezła spółka!Będę wdzięczna za każdy głos!
Głosować można do jutra do północy (29.10 godz 23:59)
Pozdrawiam

Zagłosowałam :)

Myślałam, że tu na forum strasznie dużo się działo ale nie mam aż takich dużych zaległości. U nas kompletny brak czasu na wszystko! Oliwka rośnie jak na drożdżach aż rwie się do siadania. Mam wrażenie, że z dnia na dzień potrafi więcej rzeczy. Tylko strasznie suchą ma skórę ta nasz gaduła i szukam dobrych kosmetyków do ciała, które faktycznie pomogą i nawilżą jej skórę. Macie jakieś dobre (sprawdzone) propozycje?

reklama
Do kąpieli wlewaj Olian tańsza wersja Oliatum ten sam skład, i kremy po kąpieli z tych samych serii typu Olian. Oliatum, Emoluim, z Atoperalu też są fajne kosmetyki nawilżające nie polecam Jonsona tylko ładnie pachną a skóra i tak sucha

Do góry