reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toruń

reklama
Tylko wiesz musialby byc zarobek na jednej ze 2 moze 3 stówki. Kupujesz za 500 sprzedajesz za 700. Do tego czynsz, meble, pralnia, rachunki, ksiegowa itd. nie wiem czy torunianki byly by chetne, oferte moznaby poszerzac o dodatki i odziez meska :tak:

No bede intensywnie myślała. w przyszłym tyg bede szla sie dowiadywala wszystkiego zobaczymy moze sie uda. nie ukrywam ze meczy mnie wypowiedz LUUUZNEJbo faktycznie brak takich miejsc u nas. ale czas pokaze co to wyjdzie z tego. w razie czego beda schadzki u mnie:p

MamoMateuszka widzę, że mój pomysł Cię gryzie :-D
Nie na serio...lumpy tak jak pisze Ania - albo się wybijesz albo upadasz. Też czytałam ten wątek na kafeterii i wniosek taki, że większość upada, a nieliczne się wybijają (dzięki m.in. świetnej lokalizacji). Ale najpierw trzeba wpakować kupę kasy w lumpa, przez dłuższy czas nic się nie zarabia, bo walczy się o przetrwanie. Jak się uda, to ma się jakieś zyski.
Przykład - lumpy na Targowej. Lekki niewypał. W większości lumpków macie każdego dnia taniej. A tam? Cena taka sama przez calutki tydzień, a ciuchy wcale nie lepsze. Nie wiem, jak tym babkom się opłaca...mojej siostry koleżanka z pracy otwarzyła lumpa na Targowej i żałuje teraz, bo tylko traci czas, a klientów jak na lekarstwo.

Może mój pomysł trochę zbyt ambitny, ale jeśli byłoby zapotrzebowanie...można zawsze zrobić mini ankietę i zorientować się w środowisku czy byłby popyt na takie miejsce. Sama chciałam rozkręcić jakiś biznes w tym kierunku.

Lokalizacja? Tam gdzie najwięcej matek z dziećmi - duże osiedla - centrum odpada, bo czynsz by zeżarł biznes...

Pamiętacie jak na spotkaniach z 'Rodzina inspiruje' matki się wypowiadały, że przychodzą tam, bo najzwyczajniej w świecie im się NUDZI, a one by chciały pogadać z innymi matkami, poplotkować, a dzieciaki mogą się ze sobą bawić...tylko że na tych spotkaniach brakowało mi zajęcia dla najmłodszych, klimatu...no i te inne zajęcia były rozstrzelane po różnych miejscach.

Jakby się udało to super...to jak popytamy matki z okolicy czy byłyby zainteresowane?

Taka kafejka to super sprawa, zwlaszcza zima czy jesienią! Kiedy to nie ma co z sobą i dzieciakami zrobić! Myślę, że również wiosną i latem interes by kwitł!

Też myślałam o tym, że jesienią zaczyna się ciężki okres...bo pada deszcz, szaro buro i ponuro, więc najwięcej matek siedzi w domu. Latem chodzi się do parków, na place zabaw...sama latem większośc dnia spędzałam na dworze :)

To ja jutro wezmę kartkę, podkładkę i długopis i popytam co o tym kobitki myślą :) Może same będą miały jakies propozycje, prośby...przecież przede wszystkim liczy się opinia samych zainteresowanych :)
Zbierze się wszystkie sugestie i zobaczymy jakim tropem podążać, żeby zwabić jak najwięcej potencjalnych klientów :)

reklama
ok dzieki wielkie!!! wszytskie sugestie mile widziane. luuzna moze razem cos rozkrecimy co 2ie glowy to nie 1na.

Ostatnia edycja:
Do góry