reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba do szpitala!

No mój mąż aż tak by się nie poświęcił żeby mi paznokcie u nóg malować. (wystarczy, że mi baleyage robi :laugh:):D ;D Zresztą ja bardzo rzadko maluję, a u nóg to w ogóle. ;) A co do obcinania paznokci, to nawet sobie radzę tylko muszę się troche nagimnastykować ;) ;D

reklama
No ja właśnie dziś zamierzam zrobić "dobrze" moim stopom ;D mam pewne trudności z dosięgnięciem do stóp więc po moczeniu siadam na podłodze i wykonuję skłony ;D ja jestem stuknięta na punkcie pielęgnacji stóp i mam różne specyfiki od namaczania,przez maseczki,specjalne scraby i oczywiście kremy ;D

A ja dzisiaj zakupiłam pielucho- podpachy Belli ;Ddo szpitala, co je tak niby chwala, pani w aptece też potwierdziła tą tezę, więc chyba tak jest, majtki i wkładki laktacyjne jednorazowe też juz mam :)

MJU z tym snowbordem to faktycznie jesteś szalona, ale skąd miałaś wiedzieć ze jesteś w ciąży ;) wazne że jest wszystko OK ;)

A ja się upiłam w Sylwestra, bo też nie wiedziałam, że jestem w ciąży. ;D No ale zjazd na brzuchu do upicia się nie umywa. ;) :laugh:

Ja tam byłam kilka razy na nartach jak już wiedziałam, że jestem w ciąży a brzuchol mi jeszcze nie przeszkadzał.
Nawet dzwoniłam do gina się zapytać, co on na to - a on że ciąża to nie choroba, i jak nie szaleję, to przecież mogę jechać. A ja akurat na nartach nie szaleję, bo jeździec ze mnie średni :)
I oczywiście zanim się dowiedziałam, to byłam na kilku imprezach, raczej nie abstynenckich :D
Ale jak już ktoś pisał - gdyby wszystkie dzieci miały być od tego "lewe" to prawie nikt by nie był normalny, więc nie ma co się na zapas przejmować.

Torba już spakowana leży sobie spokojnie w kąciku, brakuje mi jeszcze jakiś "wygodnych ciuszków" to łażenia po szpitalu (jak już będę mogła nie chodzić w samej koszuli...) - tak było na liście. Ale niestety wszystkie moje "wygodne ciuszki" to ja używam na bieżąco i nie mogę sobie pozwolić na spakowanie ich do torby na miesiąc ::)

witam drogie mamuski z tym watkiem czzego nam nie wolno i zakazach to niezly pomysł:)
ja tez w gorach jezdzilam na kładzie i na nartach i juz wiedzialam ze jestem w ciazy, nawet byłam w saunie i na solarium co inni skarcili uwagami ale co zrobic jak my babki jestesmy uparte:) jednak odkad bzuh jest widoczny juz tak nie szaleje.
chociaz mam kolezanki ktore np cala ciaze palily papierosy... a ja ciesze sie ze pzed zajsciem w ciaze sama rzucilam ten wredny nałog:)
pozdrowionka

ja do 10 tygodnia nie wiedzialam ze w ciazy jestem; pracowalam po 12 godzin lacznie z weekendami; pilam kawe i jadlam gorące kubki; najlepsze ze przez ten caly czas nosilam ciezkie paczki; dopiero jak usiadlam z bolu <myslalam ze to okres> tak bolalo podbrzusze ze siedzialam sobie na tej podlodze i myslalam kiedy ja ostatnio okres mialam i wyszlo na listopad zajefajny refleks bo to luty sie zaczał :D ten poczatek ciazy mam nadzieje ze malenstwo mi wybaczy i kawe i fajeczki i te gorace kubki zamiast sniadania i obiadu; moja torba spakowana juz odkad zaczelam 9 miesiac; a najlepsze ze co chwile sie z niej cos wyciaga :p slodycze z torby dokupuje co tydzien :)

reklama
Mnie nawet do głowy nie przyszło, żeby coś słodkiego zapakować. Ale nie przepadam za słodkim, tylko teraz w czasie ciąży jakoś tak mnie wzięło. Chyba mi to przejdzie po porodzie :)
Dobrze by było dla mojej wagi ;D

Do góry