reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

A mnie dzis koleżanka zbiła z tropu bo sie mnie zapytała czy jeżeli ja mam urlop macierzyński to tatus moze w tym samym czasie wziąść ten tacierzyński czy dopiero po jak ja wybiore swój?

Magda,
może. To nie koliduje. Moi znajomi tak włąśnie zrobili.

Ostatnia edycja:
reklama
Pewnie ze moze. U nas sie to o tyle nie oplaca ze tatus bedzie mial tylko tydzien tego urlopu jesli go wezmie od razu, ale jak poczeka do 2012 roku to dostanie juz 2 tygodnie :D Urlop tacierzynski mozna wziasc w dowolnym momencie ale przed ukonczeniem roczku przez malenstwo. Moj K jak sie Maja urodzi bedzie bral zwykly urlop na tydzien a w przyszlym roku w okolicach wakacji wezmie sobie tacierzynskie na 2 tygodnie :D

Szkoda, że tylko tydzień, mój K ostatnio zmienił pracę i jeszcze sobie urlopu "nie nazbierał" zwykłego, żeby mieć co wykorzystać. Mam nadzieję, ze dostanie tydzień opiekuńczego na mnie, bo będę po cc, a wtedy podobno dają opiekuńcze na młodą mamę lub dziecko, potem tydzień tatusiowego, tydzień urlopu i koniec umowy jak mu nie przedłużą... zobaczymy co będzie się działo.

Ale ale, wczoraj zrobiłam pewien postęp - wyprałam koszule do karmienia i mogę je spakować do walizki, mogłam jeszcze pomyśleć i dorzucić staniki do karmienia, bo też mogłyby być w takim dziecięcym proszku przeprane... jeszcze to nadrobię w przyszłym tygodniu pewnie.

Ufff, skompletowałam dzisiaj torbę. Wreszcie... Byliśmy na większych zakupach i wydaliśmy dużo kasy, za dużo. Nie miałam pojęcia, że tyle mnie to wszystko wyniesie. A jeszcze nie mam wyposażenia pościelowego do łóżeczka. Zaczynam planować skok na bank, teraz to już na poważnie ;-)

Podzielisz się z nami łupem? ;-)

Ja też dziś w końcu coś kupiłam... Mam kapcie szpitalne, koszulę, piżamkę, szlafrok, teraz muszę jeszcze kupić rzeczy potrzebne mamie: staniczek, wkładki, podkłady poporodowe i chyba wszystko mam:-)

reklama
ojj widzę, ze tu powtaje jakiś gang ciężarnych;-)

paula czyli postęp jest...już nie długo i cała torba będzie gotowa

ja jeszcze musze dokumenty i badania przygotować

Do góry