reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

U mnie w szpitalu tez dają koszule do porodu więc o swojej można zapomnieć i dobrze bo się nie martwiłam czy brudna czy jaka :-)
u mnie tak samo,niestety... Niestety,bo niby szpital o wysokim standardzie,a koszule takie jak do operacji.Na mnie wszystkie były za duże.Wygrzebali więc jedną taką mniejszą,to mi się w brzuchu nie mieściła.Na szczęście poród trwał krótko...

reklama
Dziewczyny, czy wy tym tantum rosa odrazu po porodzie psik psik? Czy odczekalyscie iles tam czasu?
W sensie pakowac go do torby czy dopiero po przyjsciu do domu?

u mnie już torby czekają:) aż się zdziwiłam, że spakowałam to wszystko w 2 małe podręczne. szok!

w ogóle okazało się, że w moim szpitalu trzeba mieć swój laktator, albo zakupić na miejscu. u Was też jest taki wymóg?

Baby dzieki, to ja moze przygotuje w widocznym miejscu i P mi dowiezie.

Skorupka u nas wogole nie wolno uzywac laktatorow do ok 2tyg po porodzie az laktacja sie unormuje wiec widzisz, kazdy szpital ma swoje zasady.

u mnie tez odradzaja laktator na poczatku. ja uzywalam doslownie do tego, zeby lekko zluzowac piersi, jak maly spal za dlugo. doslownie po odrobince odciagalam, zeby poczuc ulge, i to dopiero w domu, oczywiscie.

a mi zal moich nowych pieluch tetrowych do szpitala :( kurde, zaraz beda cale brudne od siary, nie do doprania.. ech.. moze uda mi sie w garazu znalezc jakies pieluchy jeszcze 'stare', choc watpie!..

bosz, strasznie sie dzis napracowalam no ;-) hehe ;-) i sie TAK zmeczylam, ze chyba dokoncze jutro prasowanie i w ogole pakowanie cale ;-)

musze te klapiszony skolowac jakies. nie pocieszylyscie mnie!!! nie mam klapek zwyklych, moze w pepco beda ;-)

ja tam sie nigdy nie psikalam, nie robilam tez zadnych zabiegow, przynosili mi w szpitalu wyjete z lodowki przymoczki z kwasem bornym - rewelacja!!! a w domu azucalen, teraz bede sie tym psikaczem traktowac, ale w domu dopiero, nie bede robic jaj.

Tak czytałam jeszcze raz tą listę i ja pakuje jeszcze smoczek! Oczywiście najpierw muszę go wygotować. Z pierwszym baaardzo mi się przydał bo on cały czas chciał ssać, a piersi bardzo mnie bolały! No i zamiast niedrapek biorę nożyczki, ja wolę od razu obciąć pazurki:D I biorę nakładki bo znowu mogę mieć problemy:( ale to się okażę.

Nie wiem ale jak patrzałam jak te maleństwa się męczą bo bardzo gorąco w szpitalu było to nie mogłam na to patrzeć! Jak rodziłam synka to jak tylko doszłam do siebie po cc to zaraz mu obcięłam.

reklama
Do góry