Do szpitala trzeba też zabrać krem na rostępy. Podobno jak już się dzidzia urodzi to skóra na brzuchu od razu, powoli oczywiście, zaczyna się "zwijać" i jest to moment w którym najczęściej powstają rozstępy...Więc jak już się całą ciąże smarowałyśmy to szczególnie po porodzie trzeba o tym pamiętać Gdzieś się o tym naczytałam
reklama
dynia
papla maniakalna
Kachna, oglądałaś wczoraj serial "Na dobre i na złe"? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Od razu pomyślałam o Tobie :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Młodzi ludzie brali ślub w siódmym miesiącu ciąży i wprost z ceremonii, niedokończonej z resztą, trafili do szpitala. Na szczęście dziecko się jeszcze nie urodziło, za to tylko okazało się, że będą bliźniaki :laugh: :laugh: :laugh:
Mam nadzieję, że Ty wytrwasz całą uroczystość i biesiadę po. Tego Ci życzę.
Choć taki zakręcony ślub wszystkim na zawsze w pamięci zostanie
Od razu pomyślałam o Tobie :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Młodzi ludzie brali ślub w siódmym miesiącu ciąży i wprost z ceremonii, niedokończonej z resztą, trafili do szpitala. Na szczęście dziecko się jeszcze nie urodziło, za to tylko okazało się, że będą bliźniaki :laugh: :laugh: :laugh:
Mam nadzieję, że Ty wytrwasz całą uroczystość i biesiadę po. Tego Ci życzę.
Choć taki zakręcony ślub wszystkim na zawsze w pamięci zostanie
Karolina... po porodzie to sie najwyzej ujawniaja rostepy, ktorych wczesniej nie bylo widac.... Porobic nowe to sie moga na biuscie, bo ten rosnie podczas nawalu mleczka. Na brzuszku juz nie maja sie od czego robic nowe, bo nic juz skory nie napina i nie rozciaga :-)
Oj Kira mylisz sie kochana wlasnie niektórym kobitkom robią sie po porodzie rozstępy bo zostaje skóra i wtedy moga sie nowe pojawić
mojej kumpeli wyszły po 2 tyg od porodu a smarowac trzeba do miesiaca po porodzie na elastycznosć skóry!
mojej kumpeli wyszły po 2 tyg od porodu a smarowac trzeba do miesiaca po porodzie na elastycznosć skóry!
Już się trochę gubię w tym co zostało dopisane do pierwotnej listy, jeśli coś zdubluję to sorry.
- Dobrze jest mieć dodatkowy wkład do książeczki RUM, ponieważ w szpitalu sporo wyrywają i potem dzidziuś też korzysta z książeczki mamy, to poco się tym martwić w razie potrzeby.
- Dla młodych małżonków, którzy nie zdążyli jeszcze zmienić dowodów konieczny będzie akt ślubu.
- Watro mieć bilon, na batona czy kawę z automatu.
- Dla mam zamiast czekolady czy jakis innych przekąsek lepszy będzie sok z winogron, po jego wypiciu poziom cukru się podniesie a nie bedzie probllemów w razie cc.
- Dobrze jest mieć dodatkowy wkład do książeczki RUM, ponieważ w szpitalu sporo wyrywają i potem dzidziuś też korzysta z książeczki mamy, to poco się tym martwić w razie potrzeby.
- Dla młodych małżonków, którzy nie zdążyli jeszcze zmienić dowodów konieczny będzie akt ślubu.
- Watro mieć bilon, na batona czy kawę z automatu.
- Dla mam zamiast czekolady czy jakis innych przekąsek lepszy będzie sok z winogron, po jego wypiciu poziom cukru się podniesie a nie bedzie probllemów w razie cc.
Misiu, ja sie klocic tu nie bede... ale i doswiadczone kolezanki i kilka opisow w necie wskazywalo na to, ze po porodzie nie robia sie nowe, tylko wreszcie zauwaza sie te, ktorych wczesniej nie bylo widac... Po prostu wczesniej skora byla tak napieta, ze niektore partie nie byly na tyle silnie ukrwione, zeby bylo widac sine pregi. A to, ze wylaza nawet do 2 tygodniu po... no wlasnie.... widzimy podobno to, co wczesniej bylo nie do odkrycia :-)
Ale smarowac jak najbardziej trzeba... Chociazby po to, zeby skorka szybciej sie zciagala i wchlanial sie jej nadmiar...
Ale smarowac jak najbardziej trzeba... Chociazby po to, zeby skorka szybciej sie zciagala i wchlanial sie jej nadmiar...
No to mnie pocieszyłyście bo serio słyszałam od paru dziewczyn że to ze do tej pory nie mam rozstępów
to nie znaczy że po porodzie mi nie wyjda i tej kumpeli serio dopiero po porodzie porobiły sie sine pręgi na brzusiu
jak jej skóra została wczesniej był gładki i bez rozstęow mam nadzieje że nie wyjdą nam / ukarzą sie nowe po porodzie
to nie znaczy że po porodzie mi nie wyjda i tej kumpeli serio dopiero po porodzie porobiły sie sine pręgi na brzusiu
jak jej skóra została wczesniej był gładki i bez rozstęow mam nadzieje że nie wyjdą nam / ukarzą sie nowe po porodzie
Bo te rezstępy to się albo od gwałtownego schudnięcia albo przytycia. Skóra musi w jakiś sposób wsąpic i pewnie dlatego robią się rostępy... Na pewno trzeba się smarować w szpitalu (jak damy radę) i jeszcze w domu przez jakiś czas. Tyle miesięcy to robimy więc co tam
Jak juz będziecie kupować kosmetyki itd do szpitala to pamiętajcie żeby kupić sobie zapas do domu na potem. Trzeba przyjąć, że pewnie przez m-c nie bedziemy wychodzić z domu a szampon, krem itd trzeba mieć. Ja tam wole nie liczyć na mojego męża i sama sobie wszystko przygotować niz potem się stresowac.
Jak juz będziecie kupować kosmetyki itd do szpitala to pamiętajcie żeby kupić sobie zapas do domu na potem. Trzeba przyjąć, że pewnie przez m-c nie bedziemy wychodzić z domu a szampon, krem itd trzeba mieć. Ja tam wole nie liczyć na mojego męża i sama sobie wszystko przygotować niz potem się stresowac.
reklama