reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

torba do szpitala.....

Rozstepy robia sie od rozciagania skory ( w wyniku przybierania na wadze, albo nadmiernego obciazania pewnych partii ciala). To, ze robia sie po schodnieciu, abo po porodzie, to jest zludzenie optyczne. Po prostu skory jest wiecej i widac to, czego wczesniej sie nie widzalo!!!!!!
Na serio...
Mnie sie na tylku zrobily od jezdzenia konnop (wyklapalam sobie tak skore, ze popelala... wlokna nie wytrzymaly)... a potem drugi raz, podczas chorowania na nery (kilka kilo w krotkim czasie jako efekt zatrzymania wody) I tez mi sie wtedy wydawalo, ze sie zrobily dopiero, jak ta woda zeszla.... Ona byly wczesniej... tylko jak skora "obwisla" to zaczelo je byc widac. Przeciez wlokna kolagenowe, ktore pekaja podczas tworzenia sie rozstepow nie popekaja od tego, ze maja luznutko, nadmiar miejsca i nic ich nie rozciaga ponad ich granice wytrzymalosci!!!!!!
A co do zabierania roznych roznosci, to ja zabieram jeszcze takie podklady na lozko. Wiem, ze dobrze jest wietrzyc krocze, wiec bedzie sie lezalo bez gaci, a tym bardziej podpasek czasami... wtedy przydadza sie takie podklady, zeby sie czuc bardziej komfortowo, ze sie lozka nie uwali :-)

reklama
Te podkłady tez i w domu mogą się przydać. Też sobie takie kupię :) tylko męża będę musiała z łóżka wyrzucić, bo jak zobaczy jak sobie posłanie przygotowuje to się wystraszy :)

Fumico pisze:
- Watro mieć bilon, na batona czy kawę z automatu.

Fumico o kawie czy batonie to ja już zapomniałam, a po porodzie trzeba z kawą uważac, bo kofeina przenika do mleka i maleństwo może mieć kłopoty ze spaniem. No a w batonie czekolada powodujaca zatwardzenia.

Ale zabieramy, Karolina, chlopow swoich... im wolno i kawke, i batonika ;-) Dla nich sie drobne przydadza ;-)
A rodzinka i tak zapewne bedzie przynosila prowiant... wikt szpitalny nie zawsze jest najlepszy i czasami porcyjki male ;-(

Jak to powiedziała moja położna za 4,50 na dobę z jadłospisem nie poszaleją w szpitalu hihi :-)
A co do rozstępów to mi się 3 zrobiły takie brzydkie na brzuszku mimo tego, że od początku smarowałam. Mam brzuch napięty do granic możliwości :-(

alwaysy sensitive polecam....zaczelam teraz uzywac sa naprawde sper a przed porodem tez beda extra...niestetyy nie tanie...

Hej ja urodziłam w tym roku w czerwcu i moge wam smialo powiedzieć, że bez laktatora to bym nie wyrobiła taki miałam nawal pokarmu, i co za tym idzie wkladki laktacyjene, bardzo przydatne ;D , co do podkładu to ja kupilam belli takie wielgachne podpachy + majtki fizilinowe- czy jak to tam sie nazywa REWELACJA a i biustonosz do karmienia- a co do koszul, to 3 sa dobre bo nawal pokarmu potrafi niezłego bałaganu narobić ;)

reklama
Nie wiesz? Bo jedna zawsze jest troszkę bardziej :laugh: :laugh: :laugh: A u kosmitek to obowiązkowo :laugh: :laugh: :laugh:
Ja zawsze miałam widoczną asymetrię piersi, tak jak zdecydowana większość narodu. Mnie więc takie spostrzeżenia nie dziwią nic a nic.

Do góry