reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

ja biorę po prostu jedną paczkę tych podkładów na łózko, tam jest ich 5. Jakby co to M. przeszedł szkolenie i wie co jest czym i gdzie to znaleźć:)

reklama
macie jakies uwagi na temat tych podkladow na łóżko??, czy kupiłyście pierwsze lepsze... jakis rozmiar... materiał z ktorego sa zrobione, czy to tylko ceratka taka??

ja mam takie zwykłe chyba... pod spodem jest ceratka a na wierzchu wygląda jak podpaska.. a rozmiar nie wiem... ale duuuuże kwadratowe, z 0.5metra na jednym boku jest

Dobra, dosyć gadania o pakowaniu torby - czas to zrobić. Obawiam się tylko, że się nie zmieszczę do mojej "torby weekendówki" i będę musiała wziąć "wczasówkę" taką dużą i jak ja będę z takim tobołem wyglądać...:D A może wezmę dwie mniejsze... ech... nie wiem sama... IDĘ!

Dziewczyny! Jestem spakowana:))))

W jednej torbie mam rzeczy dla siebie a w drugiej dla Szymka. Obie pękają w szwach! Same pieluszki i podkłady połogowe to połowa mojej torby! Rzeczy przydatne do samego porodu (koszulki, szlafrok, ręcznik, klapki, woda) mam na wierzchu, żeby były pod ręką:) Wszystkie dokumenty i badania będę miała w podręcznej torebeczce.

Przyznam, że miałam mały problem jakie ciuszki wybrać... Koleżanka mi niby w poniedziałek ułożyła zestawy, ale mnie się jakoś za mało wydawało więc dopakowałam jeszcze 2 na zapas - wolę mieć niż żeby Michał mi dowoził w popłochu:)

Brakuje jeszcze kilku drobiazgów w kosmetyczce, ale generalnie - jestem gotowa! Ufff

reklama
SIlva super! A jakie masz te zestawy ubrankowe? Bo ja się zastanawiałam co zabrać i nie wiem czy dobrze spakowałam. Taki przykładowy zestaw to co np?

Do góry