reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

dziewczyny co do muzyki ja wezmę mp3 żeby ewentualnie posłuchać w ramach "oszukiwania i łagodzenia bólu porodowego" tak nam polecała położna, nie wiem czy sie przyda ale wezmę. Tak to będę słuchać tylko ja

reklama
Dziewczyny, mam pytanie... być może już to omawiałyście, ale nie dam rady sczytać całego wątku...

Gdzie można kupić podkłady poprodowe i kółko z dziurką? Czy w normalnej aptece będę te rzeczy? A to kółko to jest jakieś specjalne czy takie dla dzieci? :zawstydzona/y:

U mnie w Auchan nie ma, Rossmanna mi remontują więc nie wiem, gdzie szukać...

PS. Jutro zamierzam pakować torbę - dopiero przyszła mi koszula do karmienia z allegro... jutro wyprasuję i wszystko kompletuję i pakuję. Czas najwyższy! :szok:

Silva podkłądy dostaniesz w aptece a kółko możesz kupić np takie ratunkowe dmuchane dla dzieci. Takie typowo poporodowe pewnie w jakimś duzym sklepie z akcesoriami dla dzieci i mam, tam gdzie dostaniesz rogale do karmienia np.

Silva kupiłam w naszym auchan takie kółka, powinny być na dziale z zabawkami, chyba że wykupili. Podkłady poorodowe kupiłam w aptece w auchan.

ja kółeczko mam obiecane od sasiadki :) takie blokowe kółko poporodowe bo chyba każda mama z naszego bloku z niego już korzystała :-)

wy już sie pakujecie a ja sie wkurzam bo miałam tak ładnie torbe spakowana, a teraz znów musze wszystko od początku pakować prasować i ukladać bo zużyłam większosc rzeczy z mojej torby porodowej :-)

Ironia ważne że jesteś juz w domku i z nami :-) powolutku popierzesz i spakujesz torbę na nowo, oby teraz tylko już na ostateczną akcję się przydała ;-)

Musze rozejrzeć się za kółkiem, może w aptece będzie, a jak nie to kupie te do pływania :-p

a ja słyszałam, ze te kółka poporodowe niedobre są... Bo kobitki na tym siadają i wtedy te nasze "drogi rodna" rozszerzają, naciągają i efekt taki ze gorzej się goją a nawet się mogą na nowo rany pootwierac...

Moja ciocia po porodzie bardzo cierpiała, bo jej sie szwy nie chciały goic, i babrało sie siedziec nie mogla i chciała to kółko kupic, ale lekarz zdecydoanie odradził bo powiedział ze to nawet nie słuzy jakos super jak kobitki nie maja wiekszego problemu a co dopiero takiej co sie jej babrze... wiec ona np karmiac dzieciaczka nie siedziała tylko klęczała przy ławie i bobolina na ławę kładła żeby odciązyc sobie a ława niska wiec wygodnie na kolanach jej było....

reklama
Doggi - co Ty opowiadasz...:) Hmmm co lekarz to inna opinia. U mnie w szpitalu takie kółko jest na liście. Zrobiłam wywiad wśrod matek i każda potwierdziła, że jej się przydało, a te co mnie miały wysyłały mężów do sklepu:) A co do medycznych aspektów to się nie wypowiem, ale to jest takie specjalne popołogowe i pooperacyjne koło więc chyba krzywdy nie zrobi;)

Do góry