reklama
Trasia, a więc tak...
Na pierwszy dzień po porodzie to wziełam body z długim rękawkiem i pajacyka - podobno dziecku może być zimo więc trzeba podtrzymać brzuchową temperaturę Plus oczywiście czapusia i rękawiczki do tego
Na kolejne dni mam:
Body + śpioszki + kaftanik (kaftanik może nie będzie konieczny ze względu na upał, ale biorę)
Body + spodenki/kalesonki + skarpeteczki
Mam też 2 zapasowe body z krótkim i długim rękawem, zapasowe spodenki, plus drugi kompelt: czapeczka, rękawiczki, skarpetki
Acha i wzięłam rampersa jednego gdyby było 40 stopni upału
Chyba trochę przesadziłam z ilością, ale tak już mam
Na pierwszy dzień po porodzie to wziełam body z długim rękawkiem i pajacyka - podobno dziecku może być zimo więc trzeba podtrzymać brzuchową temperaturę Plus oczywiście czapusia i rękawiczki do tego
Na kolejne dni mam:
Body + śpioszki + kaftanik (kaftanik może nie będzie konieczny ze względu na upał, ale biorę)
Body + spodenki/kalesonki + skarpeteczki
Mam też 2 zapasowe body z krótkim i długim rękawem, zapasowe spodenki, plus drugi kompelt: czapeczka, rękawiczki, skarpetki
Acha i wzięłam rampersa jednego gdyby było 40 stopni upału
Chyba trochę przesadziłam z ilością, ale tak już mam
aneczka1526
Fanka BB :)
Dziewczyny! Jestem spakowana)))
W jednej torbie mam rzeczy dla siebie a w drugiej dla Szymka. Obie pękają w szwach! Same pieluszki i podkłady połogowe to połowa mojej torby! Rzeczy przydatne do samego porodu (koszulki, szlafrok, ręcznik, klapki, woda) mam na wierzchu, żeby były pod ręką Wszystkie dokumenty i badania będę miała w podręcznej torebeczce.
Brakuje jeszcze kilku drobiazgów w kosmetyczce, ale generalnie - jestem gotowa! Ufff
Jak to dobrze poczytać - o klapkach i ręczniku zapomniałabym na śmierć
Doggi szczęściaro... fajnie Ci Też bym tak wolała. A ciuszki własne tylko na wyjście.
Ach z tego wszystkiego nie pomyślałam o ciuchach dla siebie na wyjście - chyba że wyjdę w tym w czym przyjdę... o ile nie zaleję wodami po drodze. Chyba powinnam mieć coś awarynego?
Ach z tego wszystkiego nie pomyślałam o ciuchach dla siebie na wyjście - chyba że wyjdę w tym w czym przyjdę... o ile nie zaleję wodami po drodze. Chyba powinnam mieć coś awarynego?
Jak to dobrze poczytać - o klapkach i ręczniku zapomniałabym na śmierć
No widzisz Aneczka
Ja wzięłam dwa - jeden mniejszy na poród, drugi normalny kąpielowy na pobyt. W razie jak bym ubrudziła to M. dowiezie. Ale oba wzięłam w ciemnym kolorze, żeby nie widać było ewentualnie jakieś krwi czy tym podobnych rzeczy... wiadomo
aneczka1526
ja pewnie wrócę w jakiś dresach, tak ostatnio wracałam ze szpitala, tyle co do samochodu i z samochodu do domu to się nie będę przebierać, a dres jakiś do szpitala zabiorę - myślę, że będzie ok
ja mam torbe juz w samochodzie ;-) i tez w tej torbie dresik ;-) Tylko dorzucic musze kosmetyczke, ktora w lazience czeka na pralce, co chwile z niej cos wyciagam i dokladam ;-)ja pewnie wrócę w jakiś dresach, tak ostatnio wracałam ze szpitala, tyle co do samochodu i z samochodu do domu to się nie będę przebierać, a dres jakiś do szpitala zabiorę - myślę, że będzie ok
edit:
a w torbie mam tak:
dresik,
koszulke na kr. rekaw
klapki pod prysznic
kapcie
skarpetki x3
majty x 1 oraz 3 x jednorazowe
stanik do karmienia
2x pizamki z otworkami na cyce
recznik duzy i maly
sciereczka do naczyn
szlafrok
2x mala woda n\gaz
rolke papieru toal. i chusteczki
wkladki do cycuchow
nakladki na brodawki do karmienia
2 op podkladek
kubek, sztucce
moje kosmetyki w kosmetyczce jeszcze w lazience
u malej w torbie (takiej malej od wozka):
3x body kr. rekaw
3x body dl. rekaw
3x pajacyk
2x kaftanik
3x skarpetki
2x czapunie
1x niedrapki
kocyk
6szt pampersow (w razie czego)
maly sudokrem
mokre chusteczki (w razie czego)
aaaaaaaaaaaaa smoczek musze dokupic heheheheh zapomnialam na smierc ;p
nie pytajcie mnie po co po 3 szt wszystkiego prawie bralam, amlo miejsca zajmuje to pakowalam ;p
Ostatnia edycja:
aneczka1526
mój Boże, o ilu to rzeczach trzeba pamiętać...
reklama