reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

listę sobie zrobiłam i zaznaczam to co już mam spakowane i dopisuje jak sobie coś przypomnę, całą stronę już zapisałam
mam mniej więcej to co larvunia... myślisz, że smoczek warto wziąć??

Ostatnia edycja:
reklama
ja jeszcze do torby nie spakowalam, bo bede u ginka jeszcze na wizycie, ale PAMIETAJCIE o karcie ciazy i innych dokumentach !!!! :tak:

nie wiem, ja biore smoczek
mlody lezal ok 2 tyg w szpitalu i mu zwinieta do buzi dawali pieluche zamoczona w czyms slodkim i burzyly sie lafiryndy ze nie mam smoczka dla dziecka, teraz W RAZIE CZEGO biore ;p

a to już mam cały czas w torebce (nie torbie), cały zestaw razem, żeby wszystko było, torebka cały czas przy sobie bo złapać mnie może wszędzie, a torbę w razie czego mąż dowiezie

Ostatnia edycja:
ja biore smoczek, tylko nie wiem jak za tym wyparzaniem, starczy jak teraz to zrobie i do jakiegos woreczka wloze?

heh no ja inaczej robie, torebki nie biore bo sie boje ;-) roznie bywa...
biore do torby tylko dokumentacje ciazy ;-) na co mi w szpitalu portfel i inne rzeczy z torebki w szpitalu, a pozniej sie tarmos z torebka, dzieckiem, pakunkami i innymi rzeczami, masakra dla mnie, wole sobie uproscic ;-)

ja biore smoczek, tylko nie wiem jak za tym wyparzaniem, starczy jak teraz to zrobie i do jakiegos woreczka wloze?
ja to zrobie PO narodzinach malej, przeciez jakos herbate na sali bedziesz robic, wystarczy wrzatkiem zalac chwila moment ;-) po co na zapas :-p

to tylko na wszelki wypadek, później mąż torebkę zabierze, ale gdyby mnie znienacka wzięło, to pewnie pierwsze co to o dokumenty spytają

ja też smoczka zapakowałam tak profilaktycznie - nie zamierzam go wciskać Szymkowi na siłę, ale bywa, że dziecko bardzo marudzi, albo nie ma odruchu ssania i smoczek bardzo się przydaje:)

reklama
a co do torebki to ja biorę, ale ogołociłam ją ze wszystkiego cennego - zostawiam w domu klucze, portfel itp. biorę w zasadzie tylko dowód i badania, no i telefon i aparat foto:)

edit:
w ogóle dzisiaj zauważyłam, że mam aparat do zera rozładowany więc właśnie się ładuje:) sprawdźcie swój sprzęt!

Ostatnia edycja:
Do góry