reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

Dziewczyny ja was podziwiam ja jestem w przysłowiowej du... musze jeszcze kosmetyki pokupić i różne inne rzeczy... kopnijcie mnie zebym sie do tego zabrała

reklama

:-D
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

WIELKIE DZIĘKI
laugh.gif

Kati...dowiedziałam się że do szpitala do Rydułtów wystarczą koszule po porodzie, do porodu musisz założyć od nich, podkłady też sa dostępne a dla dzieciaczka tylko pieluszki i chusteczki zabieramy

ja z pakowaniem też w ciemnej d...jestem...wyprałam torbę, włożyłam połowę rzeczy i torba pełna. 2 opakowania podkładów poporodowych zajmują mi połowę miejsca...Chyba zrobię 2 torby - jedną dla siebie a drugą dla małej. Na sr mówili nam, żeby to facet torbę spakował, bo musi wiedzieć gdzie co jest, żeby na szybko znaleźć. Więc jak swojemu mężowi naszykuję zawartość a on niech przy mnie pakuje
szlafrok podobno też jest b. potrzebny, bo na skurczu jest gorąco, a w przerwach strasznie zimno się robi i wtedy facet kobietę nakrywa takim szlafrokiem, czasem kobieta aż drgawek dostaje z zimna

ja chyba spakuję polarowy kocyk- taki cieniutki. Bo szlafrok biorę cienki a ten cieplejszy jest mega gruby i kupę miejsca by mi zajął... ja pakuję 2 torby- 1 do porodu i 2 rzeczy potrzebne po porodzie- na pobyt- tam dorzucę rzeczy małego: pieluszki, chusteczki czapeczkę i niedrapki a ubranka przyniesie tatuś na wyjście (będą spakowane i przygotowane w domku)

Ja spakowałam większość rzeczy dla siebie. Dzisiaj z powodu ogólnego przerażenia dokupiłam w Rossmanie wszystkie niezbędne próbki kosmetyków i spakowałam przed chwilą kosmetyczkę. Ale zupełnie nie wiem co mam wrzucić do torby dla małej. Muszę się najpierw wybrać do mojego szpitala zobaczyć listę, bo nawet nie wiem czy muszę mieć ubranka na czas pobytu.

Traschka ja na razie nie będę brała nic dla Małej, przygotuje tylko w domu i w razie co M mi dowiezie bo po samym porodzie i tak dzidzię ubierają w odzież szpitalną wieć spokojnie zdążę i bede widziała przynajmniej co przywiezc

reklama
po wczorajszym - na szczęście fałszywym - alarmie, zabieram się ostro za pakowanie wszystkiego do szpitalnej torby; żeby nie było jak wczoraj, w pośpiechu i nerwach; jedynie ciuszki dla małego zostawiam dla M. żeby poprasował i dołożę nieco później;

Do góry