reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

No tak, przy mnie, staruszce, to Ty gówniara :-p ;-) Joke :-)
Ale w tamtych czasach dobrze było mieć kogoś za zachodnią granicą... Nam została tetra i zwykłe śpiochy ;-)

Ja uważam, że z wiekiem się odmładzam :p tak mi jakoś po babci genetycznie wyszło :p Jak byłam nastolatką zawsze bardzo poważnie wyglądałam i byłam ogólnie bardzo poważna, ale od momentu ukończenia 18stu lat z moim wyglądem zewnętrznym zatrzymałam się a nawet odmłodziło mnie moja ciotka ostatnio wpadła po coś do mnie i byłam niewymalowana w ledżinsach i jakimś t-shirtcie białym to ona tak spojrzala na mnie i stwierdziła, że wyglądam jak gimnazjalistka w ciąży :p
I coś w tym jest bo kilka razy spotkały mnie w tramwaju niemiłe komentarze starych babuch, że niby taka mloda i już dziecko w drodze, że co to za rodzice z moich rodziców JAK ONI MNIE WYCHOWALI !!
Na co ja silnie OBURZONA rzucałam się na nie wręcz !! I NIEGRZECZNIE wyjaśniałam, że ja nie jestem taką młódką i że nie mają obrażac mnie i mojej rodziny itd itp...
Te baby w poznaniu są przeokropne !!

reklama
Doggi, wcale Ci się nie dziwię - też bym je opier****ła :/ Nienawidzę takich bab :/ No i nie tylko w Poznaniu takie są...

A co do tego, że młodniejesz z wiekiem - miałam podobnie :-) Już pod koniec podstawówki poważnie wyglądałam i dawali mi dużo więcej lat, niż miałam [wtedy jeszcze byłam z tego dumna ;-)] ale później się nieco odmłodziłam. No ale pierwsze zmarszczki się pojawiają - na szczęście to te od śmiechu, więc nie jest źle ;-)

hahaha ja pierwsze zmarszczi mam od jakiś 2 lat na czole :p bo ze złości od dziecka marszcze je :p ale od smiania też mam :p bo ja się dużo bardzo śmieję :p mój mąż jak mnie poznał zawsze mi mówił że takiej śmieszki nigdy nie widział :p Ale te moje zarszczki są takie raczej dlatego, że mam bardzo suchą skórę i zawsze jak się nakremuję to one znikają ;) i moja mama się śmieje, że mogę reklamowac kremy przeciwzmarszczkowe :p

:tak: Popieram! Ja w ogóle nie lubię takich zapinanych z tyłu ciuszków, ale dla takich leżących maluchów nie powinno się zakładać wg mnie.
ja tez nie lubie. teraz jednak dostalam od koleżanki kilka sztuk takich pajacyków zapinanych na napki wzdłuż kregosłupa i nad pupa, ale pewnie z nich nie bede kozystac. dla dziecka to przeciez na pewno mega niewygodne, zreszta jak ja bym sie ubrala w jakies zapinane na plecach guziki i musiala tak lezec cały dzien to pewnie bym sie darła w niegogłosy:-D

Aaga, ja miałam bluzkę z takimi malutkimi guziczkami z tyłu i tylko trzy ich było, a myślałam, że się wścieknę - ani się oprzeć siedząc, ani nic :/ Proporcjonalnie te małe napki są dużo większe dla noworodka, niż tamte guziczki były dla mnie - nie ma opcji, żebym dzieciaka tak męczyła :-p

Doggi, he he, możesz sobie w reklamie dorobić - próbuj! :-)

Zdecydowanie żadnych zapięć z tyłu - co to wogóle za pomysł :szok: - żadna z nas nie chciałoby na guzikach leżeć a maleństwa nie mają innej pozycji do wyboru jak na plecach.
Andariel - na Inflanckiej jest 7 nowy sal porodowych z łazienkami i wszelkimi bajerami. :-) Wczoraj na szkole rodzenia pani opowiadała jak wygląda cała procedura związana z porodem i wydaje mi się bardzo przyjazna.

no wszystko poprałam i prawie popakowałam do szpitala dla siebie i Hani :) tylko pieluszki zostały, ale to chwila i wyschnie. Jestem z siebie niezmiernie dumna, bo wygląda na to, że się wyrobię ze wszystkim na czas :D

reklama
Do góry