reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

Też zamierzam dojechać do szpitala taksówką i nie wyobrażam sobie, że kierowca odmówi bo mu zmocze tapicerkę :szok: Całe szczęscie mamy 2-3km do szpitala, więc od biedy pójde pieszo :laugh2: A tym, że mężuś może być akurat w pracy jakoś sie nie przejmuje, u mnie w rodzinie wszystkie kobietki rodzą po kilkadziesiąt godzin, więc zdąży dojechać ;-) choć mam nadzieję, że nie będzie aż tak mnie Hanka męczyć :eek:

reklama
icak wow, kilkadziesiąt godzin?! Masacra !! U mnie jak przeprowadziłam wywiad było od 1-4h, najlepsza byla moja ciocia, która od razu dostała skurczy taki ogromnych i od pierwszego skurczu do trzymania dzieciaczka w ramionach zajęło jej to 1h :D lekarz powiedział że jest ekspresowa i powinna zawodowo rodzic :D :p

Doggi niestety moja mama mnie rodziła ponad 30 godzin, ale to był bardzo skomplikowany poród z wielu względów.
Siostrzyczka też srednio kilkanaście godzin.
Moja siostrzenica natomiast od pierwszych skurczy i odejścia wód urodziła córcię dopiero następnego dnia.

Ale jakoś to będzie byle Hanula wyskoczyła cała i zdrowa i mnie za bardzo nie porozrywała- bo marze o sn, a cesarki się boję.

icak dokładnie !! Byle córcia cała i zdrowa była, my mamuśki będziemy musiały sobie poradzic, ale kto inny jak nie my... Kobiety mają w sobie mnóstwo pokładów nieodkrytej siły :)

Doggi - no niezła artystka z Ciebie :-D
Ja to mam podejście żeby jak najpóźniej przyjechać - ale tak aby jakieś nieciekawe fizlologicznie rzeczy odbyły się już w szpitalu i jak najszybciej urodzić bez marudzenia, ale też jakiegokolwiek popędzania. Nie chciałabym też aby mnie doprowadzili do tego, że się umęczę. Krzyczeć nie planuję, bo energie się niepotrzebnie traci, a nie pomaga. Natomiast jak coś mi się nie spodoba w traktowaniu mnie np. że sama przyjadę rodzić, to się będzie działo....

Koszula może mało wygodna ale jakoś nie wyobrażam sobie połogu w piżamie, kiedy ledwo możemy się schylić i przemoknięcie zdarza się ponoć bardzo często (w końcu po coś są te podkłądy poporodowe na łóżko:). Jak dla mnie szkoda zakłądać spodni od piżamy na pół godziny i jeszcze się przy tym zmęczyć:))

Forever z tym krzykiem to ponoć nawet polecane żeby sie wydrzeć. Oglądałam wypowiedź pani położnik, że jak krzyczysz w trakcie porodu to się otwiera gardło i przy okazji rozwiera dół :-D:laugh2:

Najwieksz podpaska to :-) . . . takie bella maxi czy jakos tak ale nie jedna tylko 3 albo 4. Ja Amele w nocy zaczelam rodzic wiec maz byl, teraz nastawiam sie na opcje ze bedzie w pracy wiec sama taxi pojade. A jak ktos sie bardzo boi ze tapicerke pomoczy to sa (ekstremalnie pieluchy dla dorosłych) albo pieluszki flanelowe podszyte ceratka i to na siedzenie mozna polozyc. Fajnie chlona, bo przy odpieluszkowaniu Ameli ich uzywalismy.

reklama
Do góry