reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

reklama
agabre - ja pakuje sie w jedna i to walizke na kołkach

icak - ja też jeszcze w polu z zakupami nie mówiac o pakowaniu, wczoraj zrobiłam liste a to postep

kati83 - też kupie próbki, albo raczej te małe opakowania podrózne w rossmanie maja fajny wybór

dzięki dziewczyny za odpowiedź, utwierdziłyście mnie w przekonaniu do próbek

mgorgon w takim razie wybiorę się znów do rossmana :biggrin2:

Kupiłam dzisiaj podkłady do przewijania, próbkę pasty do zębów, mały grzebień, próbkę płynu do higieny intymnej i najmniejszy krem jaki znalazłam :) Po porównaniu cen próbek żelu pod prysznic i całego dużego opakowania doszłam do wniosku, że jednak kupie duże. Za jedno normalne opakowanie miałabym tylko 2 próbki a to mi się nie widzi :) zawsze zdążę zużyć po porodzie a póki co zapasik leży w kosmetyczce :) Dopakowałam kilka gumek i spinek do włosów, jeszcze szczoteczkę taką najtańszą kupię i od razu w szpitalu wyrzucę ;)

staram sie dopisywac do listy to o czym piszecie, mam nadzieje ze nic mi ie umkneło.
Dopisałam na samym dole, aby pamietac o zmyciu paznokci i sciągnieciu tipsów. To wazne bo gdyby dzialo sie cos niepokojacego to wszystko widac na paznokciach wiec kolorowe paznokcie uniemozliwiaja to.
No i zdecydowanie polecam jedną walizke do pakowania w szpitalu moze nie byc na tyle miejsca żeby kilka walizek stało. Najlepiej jednak powkladac do woreczków osobno rzeczy dla siebie, a osobno dla maluszka, zeby nie trzeba bylo szukac. Mojemu M. po urodzeniu Julki kazali dac rzeczy dla Julki i zrobil mi w walizce straszne zamieszanie bo rzeczy były razem

to prawda z paznokciami, mi też kazali przed operacją zmyć lakier :)

w woreczki i tak planowałam wszystko popakować, przecież torby nie wypiorę ;) a w niej różne rzeczy się przewozi i w różnych miejscach już była :)

reklama
Do góry