reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

dziewczyny a kosmetyki dla siebie to kupujecie takie małe próbki czy całe duże np. szampon? Mnie sie wydaje że te próbki będą wygodniejsze i zajmą mniej miejsca

reklama
Ja kupuję próbki :) będzie mi wygodniej to upchnąć, zwłaszcza, że i tak dużo rzeczy potrzebnych muszę zapakować a torba ma ograniczoną pojemność. Poza tym nie chcę w ostatniej chwili biegać po żel pod prysznic, którego akurat używam ani po pastę do zębów, bo mężowi nie zostanie w domu ;) aha, siostra mi przypomniała jeszcze o podkładach na sedes, takich jednorazowych :)

Takie zestawy jak do samolotu myśle że wystarczą, szkoda upychać te wielkie butle w kosmetyczce.

Podkłady sedesowe już dopisałam do listy zakupów, bo nigdy nie siadam na innej toalecie niż własna, ale możliwe że brzuch przeciąży i zgrabny siuś w powietrzu się nie uda ;-)

Poradźcie tylko w sprawie koszuli, bo nie wiem czy zamawiać taką większą na ogromny bęben czy taką na teraz i po porodzie, w końcu brzuszek troszkę spadnie jak mała wyjdzie. Koszule w końcu są do karmienia czyli "po", więc nie musi być ogromna, bo im większa tym gorzej będzie trzymała baloniki.

Takie zestawy jak do samolotu myśle że wystarczą, szkoda upychać te wielkie butle w kosmetyczce.

Podkłady sedesowe już dopisałam do listy zakupów, bo nigdy nie siadam na innej toalecie niż własna, ale możliwe że brzuch przeciąży i zgrabny siuś w powietrzu się nie uda ;-)

Poradźcie tylko w sprawie koszuli, bo nie wiem czy zamawiać taką większą na ogromny bęben czy taką na teraz i po porodzie, w końcu brzuszek troszkę spadnie jak mała wyjdzie. Koszule w końcu są do karmienia czyli "po", więc nie musi być ogromna, bo im większa tym gorzej będzie trzymała baloniki.

Ha ha ha ha ha ha :-D:-D:-D Cudne :-D

A co do koszul - ja mam jedną większą i dwie mniejsze, w które teraz ledwo wejdę - bo po porodzie worki mi niepotrzebne ;-)

Kati - miniaturki absolutnie!

A odnośnie podkładów kibelkowych to ja ich nie lubię. Zwykle są kiepsko wyciętę i zbyt cienkie. I nie do każdej deski się idealnie wpasują i zawsze mi gdzieś nie starczy, albo z przodu jest za dużo i boję się że się obsiusiam:) Ja wolę dokładnie deseczkę obłożyć mięciutkim papierem:) Trochę pracochłonne, ale sprawdzone w niejednej sytuacji!

Też obkładam w sytuacjach wyższej konieczności ;-) jednak mam jeszcze schizę że nie ufam obcym papierom :-D:-p teraz zrozumiałam, że chyba jakaś dziwna jestem:zawstydzona/y:

Dzięki zołza chyba kupię taką na obecne gabaryty i powinna być dobra i "po"

Ostatnia edycja:
też nie ufam do końca obcym papierom, szczególnie takim leżącym luzem... wtedy zawsze moję liczyć na moje chusteczki higieniczne:)

a do szpitala to sobię wezmę swój papier na pewno, taki mięciutki:)

icak - rzeczywiście, avatarek superowy:)

reklama
Do góry